Člani posebne komisije za kandidaturo za SP Fife, ki ta čas obiskujejo kandidate za omenjeno SP, poleg Maroka se za izvedbo potegujejo še skupaj ZDA, Kanada in Mehika, so dejali, da so odkrili možno sorodstveno povezavo med 55-letno Samouro, katere polno ime je Fatma Samba Diouf Samoura, in nekdanjim zvezdnikom Liverpoola El Hadjijem Dioufom.

Visok uradnik Fife, ki želi po navedbah britanske televizijske mreže BBC ostati anonimen, je menil, da so omenjene obtožbe »nepomembne«, Samoura pa je dejala, da »bi bilo zanimivo videti, kdo stoji za temi obtožbami«. »Ves Senegal se bo smejal etični komisiji Fife. Ker vsi v moji državi vedo, kdo je El Hadji Diouf,« je dejala Samoura.

Že omenjeni anonimni vir mreže BBC je omenil, da naj bi predsednik Fife Gianni Infantino »spodbudil« posebno komisijo za kandidaturo za SP Fife, da naj najde dokaze, ki bi lahko blokirali kandidaturo Maroka. Po teh navedbah naj bi bil Infantino motiviran za to zaradi veliko večjega finančnega vložka omenjenih severnoameriških držav v primerjavi z afriškim tekmecem.