Prvi polčas prve polfinalne tekme med Romo in Liverpoolom je minil v znamenju zelo napadalne igre in številnih angleških protinapadov. V prvi priložnosti je bil že v 5. minuti Firmino, ki pa si je po podaji Salaha nekoliko preslabo podaljšal žogo, zaradi česar v nadaljevanju napada ni uspel zadeti. Kljub pobudi Liverpoola so bili v 18. minuti zelo blizu zadetku gostje, ko je s topovskim strelom z razdalje ob nepozornosti vratarja Lorisa Kariusa prečko stresel Aleksandar Kolarov.

Nekaj minut pred tem se je sicer ob obrambni akciji nesrečno poškodoval Liverpoolov vezist Alex Oxlade-Chamberlain. V tem obdobju so imeli več posesti Rimljani, ki pa so nato vidno padli v igri. Najprej jim je ob hitrem protinapadu v 28. minuti pobegnil Senegalec Sadio Mane, a sprožil čez gol zelo razpoloženega brazilskega vratarja Alissona Beckerja.

Sledile so številne neizkoriščene priložnosti Angležev, prečko je po kotu s strelom z glavo stresel Lovren, a je nato na sceno stopil izjemni Salah. Najprej je v 36. minuti nekaj korakov znotraj kazenskega prostora čudovito pomeril v daljši kot in zadel s pomočjo prečke. Devet minut kasneje se je nato po podaji Firmina znašel sam pred vratarjem Rome in mojstrsko spodkopal žogo za vodstvo z 2:0.

Angleška prevlada in povratek Italijanov

Odmor Romi ni prinesel nič dobrega, saj so Angleži še naprej kot za šalo prihajali v priložnosti. V 56. minuti je po podaji Salaha, ki je bil pred tem v prepovedanem položaju, na 3:0 z osmim zadetkom v ligi prvakov povišal Mane. Znova je bilo pred italijanskimi vrati vroče pet minute kasneje, ko je Romina obramba sprva uspela blokirati številne poizkuse nasprotnika, a je kljub temu v 61. minuti klonila še četrtič. Po izjemnem prodoru Salaha prek desnega boka in podaji na drugo vratnico je zadel Firmino, ki je osem minut kasneje po kotu z glavo zabil za visokih 5:0.

Zdelo se je, da je bila rimska barka že povsem potopljena, a je z golom upanja v 81. minuti italijanske navijače razveselil spretni Edin Džeko. Igralcem Liverpoola je vidno padla koncentracija, kar je bila voda na mlin prebujenemu nasprotniku, ki si je priboril še enajstmetrovko. To je v 85. minuti zanesljivo izkoristil Argentinec Diego Perotti in postavil končnih 5:2, kar daje njegovi ekipi vendarle nekaj upanja pred povratno tekmo v Rimu.

Liverpool : Roma