Napad se je zgodil v ponedeljek zgodaj popoldne v središču Splita pri Starem placu, ko se je pet nogometašev Hajduka Marko Futacs, Hamza Barry, Savvas Gentsoglu, Hysen Memolla in Said Ahmed Said sprehajalo v bližini prostorov boksarskega kluba Torcida na Cankarjevi poljani.

Skupina vročekrvnih navijačev, po neuradnih informacijah naj bi bili oblečeni v boksarske hlačke, je pritekla iz navijaškega kluba ter se z nogometaši najprej zapletla v žolčno besedno izmenjavo, padlo je tudi nekaj krepkih na račun nedeljskega poraza na Poljudu z 1:2 ter po njihovem glavnega krivca za poraz. A se ni ustavilo le pri besedah in žaljivkah, saj je eden od navijačev v prerivanju z nogo udaril Futacsa v glavo ter mu razbil sončna očala, madžarski napadalec pa je utrpel tudi nekaj prask in modrico.

Futacs ni bil prva tarča napadalcev, saj so se huligani spravili na v Gani rojenega italijanskega napadalca Saida Ahmeda Saida, ki so mu očitali slabo igro na derbiju in napako, po kateri so Zagrebčani dosegli zmagoviti zadetek. Futacs in ostali so stopili v bran soigralcu, Madžar naj bi tako pravzaprav prestregel udarec, ki je bil namenjen Saidu.

Vodilni v Hajduku so se ostro odzvali ter obsodili napad, policijo pa so pozvali naj identificira napadalce in razišče vse okoliščine. Odzvali so se tudi uradni predstavniki Torcide in obžalovali incident, čeprav ne vedo nič o tem, ali so bili med napadalci tudi pripadniki Torcide.