Med igralci, ki imajo največ zaslug za zadnje tri zmage Maribora na treh zaporednih gostovanjih pri Triglavu (5:0), Gorici (6:0) in Aluminiju (2:0), je defenzivni vezist Amir Dervišević. Petindvajsetletni Ljubljančan doživlja drugo nogometno pomlad.

Nogometno pot je začel pri ljubljanskem Interblocku in po koncu mladinskega staža prestopil k novomeški Krki, od koder se je po zelo dobri drugoligaški sezoni leta 2013 preselil v evropski Maribor. Hitro je pokazal nadarjenost in kljub hudi konkurenci v zvezni vrsti prišel do svojih minut. Njegove odlike so točne podaje, močan in nevaren strel z razdalje ter glede na višino 185 centimetrov tudi dobra tehnika. Življenje se mu je spremenilo aprila 2016, ko so razočarani navijači Maribora obiskali trening in mu pripeljali zaušnico, vse skupaj pa se je nadaljevalo z afero Ibraimi. Navijači so ga vzeli na piko, mu očitali nešportno življenje, nove tetovaže in pričesko. V sezoni 2016/17 ni dobil priložnosti, ampak je treniral z ekipo B in spomladanski del odigral za Veržej v drugi ligi. Tudi kot član mlade reprezentance do 21 let, ki jo je vodil Tomaž Kavčič, je imel težave z disciplino.

Ko je vse kazalo, da v Ljudskem vrtu zanj ne bo več prostora, se je lani poleti vrnil v klub, ki ga je prijavil tudi v zasedbo za tekmovanje v ligi prvakov. Potem ko je jeseni tekme spremljal zgolj s tribune, je po zimskih pripravah v Turčiji začel dobivati vedno več priložnosti. Povsem se je uveljavil, ko je strokovno vodstvo ugotovilo, da Romun Alexandru Cretu, zimska okrepitev iz Olimpije, ni dovolj kakovosten za zahteve Maribora. Ko so na njegovo mesto postavili Derviševića, je Maribor začel zmagovati. Klub je z njim že podaljšal pogodbo, ki bi se iztekla letos poleti.