Pred začetkom sezone v finalu lige prvakov, ki bo 26. maja v Kijevu, nihče ni pričakoval Liverpoola ali Rome. A zgodilo se bo prav to, saj se bosta kluba pomerila v polfinalu, v katerem sta povsem zasluženo. Roma je v četrtfinalu izločila velikega favorita Barcelono, Liverpool pa nesramno bogati Manchester City.

Popotnica Liverpoola za polfinale je slaba, saj je na gostovanju pri West Bromwichu, ki je z eno nogo že v drugi angleški ligi, zapravil zmago. Po vodstvu z 2:0 je v zadnjih dvanajstih minutah doživel popoln kolaps in osvojil le točko. Remi po dveh prejetih golih je še toliko večje presenečenje, saj je bila obramba Liverpoola doslej zelo zanesljiva. Nemec na klopi Liverpoola Jürgen Klopp je prepričan, da slab konec tedna ne bo imel vpliva na ekipo, saj je liga prvakov povsem drugačno tekmovanje: »Proti Romi nas čaka drugačna tekma, kot je bila z WBA. Italijani ne igrajo z dolgimi žogami po zraku, ampak tudi po tleh, in tedaj je možno igrati nogomet. Liverpool se na evropskih tekmah počuti kot riba v vodi, zato sem optimist.«

Največ oči bo uprtih v egipčanskega napadalca Mohameda Salaha, ki je v Liverpool prišel poleti prav iz Rome za odškodnino 50 milijonov evrov. V nedeljo je v Londonu prejel prestižno priznanje za najboljšega igralca angleške lige po izboru združenja profesionalnih nogometašev. V letošnji sezoni je stroj za doseganje golov, saj jih je zabil že 41 na 46 tekmah v vseh tekmovanjih. »Bolj pomembno kot ta nagrada je, da nekaj osvojim z moštvom, za kar imamo letos veliko priložnost,« napoveduje 25-letni Mohamed Salah, ki je za Romo igral dve sezoni. Strelski izbruh v Liverpoolu je presenečenje, saj je bila njegova prva epizoda v Angliji neuspešna. Po prihodu iz Basla v Chelsea se ni izkazal (2 gola na 19 tekmah), zato so ga Londončani posojali v Fiorentino in Romo.

Rimljani so konec tedna v gosteh premagali Spal s 3:0 in komaj čakajo dvoboj z Liverpoolom na kultnem Anfieldu. »Igralci so po visoki zmagi proti Barceloni spoznali, da lahko premagajo vsakogar. Le spoštovati morajo taktična navodila in tovariško pomagati drug drugemu. Poznamo kakovost Liverpoola in vemo, kakšno vzdušje nas čaka na stadionu,« je izpostavil trener Rome Eusebio di Francesco, ki je izjemen taktik. To je dokazal proti Barceloni, ko je bila postavitev igralcev takšna, da so Katalonci delovali kot povsem običajno povprečno moštvo. Tedaj je onemogočil, da bi žoga prihajala do Messija, zato je že skoval taktiko, kako ustaviti Salaha. »Liverpool je najtežji možni tekmec v polfinalu. Nima takšne kakovosti kot Bayern in Real Madrid, a igra odločno, strastno in nima česa izgubiti. Vsi so pravi vojaki, v tem so malo podobni nam,« meni igralec Rome Radja Nainggolan.