Sistem, ki so ga razvili na École Polytechnique Fédérale na Univerzi v Lausanni, se imenuje FlyJacket. Uporabnik si bo nadel VR očala, posebne rokavice ter jopič z dodano podporo za roke, razprl roke kot ptica in poletel – ne zares, se bo pa resnično dvignil sinhroniziran brezpilotnik. Na ta način bo uporabnik z gibanjem lastnega telesa upravljal z brezpilotnikom. Ob nagibu naprej se bo brezpilotnik usmeril navzdol, ob nagibu telesa v levo ali desno pa bo v isto smer zavil tudi letalnik.

Skupina, ki je zasnovala sistem FlyJacket pravi, da je upravljanje brezpilotnega letalnika z lastnim telesom precej bolj zanesljivo od tradicionalnih načinov. Ustvarjalci v svojem izumu vidijo precejšen komercialni potencial. »Oblikovanje sistema je bilo usmerjeno k iskanju poceni materialov in tehnologij, zaradi česar smo uspeli ustvariti cenovno dostopen izdelek,« so zapisali. Kot prednost navajajo tudi majhnost izdelka, ki ga lahko uporabnik pospravi kar v nahrbtnik in uporabi, ko se pokaže priložnost. Jopič je narejen tako, da ustreza širokemu spektru telesnih proporcev, so v izjavi za IEEE še dodali ustvarjalci.

Izdelek nakazuje, kako bo v prihodnosti najverjetneje videti upravljanje brezpilotnih letalnikov. Za zdaj gre za sistem z nekoliko omejenimi možnostmi, njegove prihodnje različice pa bodo znale izpolniti več ukazov.