Karla Erjavca skrbi za svet namesto vas

Zunanji minister je med svoje instagram objave preteklega tedna uvrstil tudi komentar na aktualno dogajanje v Siriji, natančneje ameriški zračni napad, ki je vodil v namigovanja o novi svetovni vojni. Zunanje zadeve so njegovo področje in zato je v soboto objavil fotografijo, na kateri je videti zamišljen, spodaj pa zapisal, kako je že dan prej slutil, da prihaja težek dan, obenem pa še, da je zelo zaskrbljen. Ena od sledilk mu je ob tem svetovala, da bi se moral ob tako »nabitem« urniku občasno tudi sprostiti.

Danica Lovenjak je čistila sardele

Nekdaj najslavnejša vremenarka, danes pa novinarka in vplivna uporabnica instagrama Danica Lovenjak se največkrat zadržuje v okoljih, zaznamovanih s prestižem, a zdaj je pokazala, da zna po potrebi tudi zavihati rokave. Konec tedna je odprla sezono jadranja po Jadranskem morju, v seriji čudovitih panoramskih posnetkov in športno elegantnih oprav pa se je znašla tudi skupina fotografij, na katerih Lovenjakova čisti sardele. Ribje glave in okrvavljene rokavice sicer niso nekaj, kar pričakujemo ali nujno želimo videti na njenem instagram profilu, a vseeno se zdi, da se je ob pripravi morskih dobrot dobro zabavala.

Poslanka Anja Bah Žibert ni Borut Pahor

Poslanka SDS Anja Bah Žibert, ki bo čez dva meseca izvedela, ali ji bodo volilci podaljšali pogodbo o zaposlitvi v državnem zboru, je na instagramu minuli konec tedna namesto običajnih avtoportretov objavila fotografijo, na kateri se vozi s traktorjem in tako sodeluje pri sajenju krompirja. »Nisem Pahor, jaz res delam«, je zapisala pod fotografijo in še obljubila, da »krompir bo«. Krompir sodeč po pripisu uspeva v okolici Dolenjskih Toplic, ali bo imela poleg pridelka krompir tudi na volitvah, pa bo izvedela kmalu.

Nisem Pahor, jaz zares delam😉 #bo krompir #DolenjskeToplice

A post shared by Anja Bah Žibert (@anjabahzibert) on

Toninov pregled tedna

Vodja Nove Slovenije Matej Tonin svojo kampanjo na družbenih omrežjih v skladu s strankarskimi načeli utemeljuje predvsem na dejstvu, da je družinski človek, a nazadnje nam je na instagramu ponudil tudi videomontažo nekakšnega pregleda tedna. Posnetek strnjeno prikazuje različne aktivnosti predsednika stranke, da bi jih bolje razumeli, pa so prizore opremili tudi s podpisi, kot so »intervjuji«, »fotografiranje«, »kava v Domžalah« in »kava v Mariboru«. Prav ob tem posnetku pa se jim je zdelo primerno še pripisati, da lahko prav oni Slovenijo popeljejo med 15 najuspešnejših držav.

Jan Plestenjak s cigaro in Challejem Sallejem

Te dni bo Jan Plestenjak izdal novo skladbo z naslovom Velik je ta svet, v njej pa kot gost nastopa vrhniški raper Challe Salle. Na vse to so najprej namigovali, nazadnje pa tudi razkrili na uradnem instagram profilu Jana Plestenjaka, kjer se je med zadnjimi znašla njuna skupna fotografija, na kateri nosita sončna očala, ujemajoči se črni usnjeni jakni, Plestenjak pa si medtem celo prižiga cigaro manjše velikosti.

...cez sedem dni...'Velik je ta svet'. J

A post shared by Jan Plestenjak (@janplestenjak) on

Franc Kangler je izdeloval oglje

Nekdanji mariborski župan in občinski svetnik Franc Kangler, sicer samooklicani novi »kralj instagrama«, se med beleženjem službenih in prostočasnih aktivnosti še največkrat spominja dogodkov iz preteklosti. Včasih je to srečanje z dalajlamo ali intervju za Varaždinski časnik, včasih pa so to spomini na dan, ko je s prijatelji v Dupleku izdeloval oglje. Pod fotografijo ekipe, ki se je lotila projekta, je Kangler zapisal »prijetni spomini«, podpis opremil z znakom za sončnico in vse skupaj objavil pod oznakami »kmetija«, »oglje« in celo »za malega človeka«.