Savina Atai jih ima v prosti reji

Medtem ko nas družbeno aktivni državljani pozivajo k podpisu peticije »Imaš jajca?«, s katero se lahko izrečete proti baterijski reji kokoši v Sloveniji, se dobro godi vsaj moškemu predstavniku te živalske vrste pri strokovnjakinji za obrazno jogo in superživila Savini Atai. Na fotografiji z njenega profila na instagramu lahko vidimo petelina med sprehajanjem ob domačem bazenu na Kreti. Ker je tam že skoraj poletje, se domače živali v bazenu včasih tudi odžejajo in osvežijo, je dopisala.

Werner po parfumu še kravate in dežnike

Zaradi plesa v razvedrilni oddaji spet bolj popularni popevkar Werner je pred časom dal na trg lasten parfum zanjo in zanj, zdaj pa je v svojo ponudbo promocijskih izdelkov uvrstil še kravate in dežnike. S kraljevsko krono in začetnico W ročno poslikani dodatki so na voljo v omejeni izdaji, Werner pa je eno od kravat ekskluzivne kolekcije pred tedni podaril celo predsedniku državnega zbora Milanu Brglezu, ko ga je poleg tamkajšnjih uslužbenk za dan žena obiskal na delovnem mestu.

So tudi katoliki duhoviti?

Na spletu niso duhoviti samo mladi, ki ne najdejo smisla v sodobnem svetu, šale stresajo tudi katoliki, ki jih pred utapljanjem v obupu varujejo višje sile in motivacijski govori pri maši. Objave na instagramskem profilu »krščanski memi«, ki jim sledijo tudi pri stranki SDS, so večinoma sestavljene iz internih šal katoliškega vsakdana, predvsem na račun zamujanja k maši ali dolgočasnih pridig duhovnikov. Na udaru se je znašel tudi krščanski post ob petkih, ko se ne spodobi jesti mesa, a se to včasih pozabi. »Bom vseeno pojedel, da se ne bo metalo stran, črnčki so pa lačni v Afriki,« se glasi podpis pod fotografijo, naši strokovni viri s področja spletnih memov pa si za zdaj niso edini, ali profil deluje ironično ali z resnimi nameni, da bi vero približali mladini.

Bom vseeno pojedel, da se ne bo metalo stran, črnčki so pa lačni v Afriki...

A post shared by Krščanski meme (@krscanskimeme) on

Miro Cerar že na predvolilnem plesu

Predsednik vlade v odhajanju opravlja samo še tekoče posle in vedrejše, z velikimi skrbmi nič več obremenjeno razpoloženje je zaznati tudi na njegovem obrazu. Po prepričljivi vnovični izvolitvi za predsednika na kongresu Stranke modernega centra se je ta konec tedna po službeni dolžnosti oglasil v Planici, potem pa še v domu starejših občanov v Sežani. Tam sta z eno od stanovalk celo preizkusila plesni parket v namenski dvorani, pod fotografijo pa se je osebju in varovancem zahvalil za topel sprejem.

Franca Bogoviča nagradili s PM

Slovenska ljudska stranka v Evropi pritegne več pozornosti kot pri nas. Evropskega poslanca iz njihovih vrst Franca Bogoviča so pri glasilu evropskega parlamenta namreč razglasili za najboljšega poslanca leta v kategoriji Raziskave in inovacije. Nagradam poslanci in drugi tamkajšnji zaposleni menda radi rečejo bruseljski oskarji, slovensko govoreči pa se ob pogledu na odličje v obliki kratice PM skrivoma najbrž vseeno nasmihajo, saj ta v naših krajih največkrat služi drugačni rabi, kakor so je vajeni bralci revije Parliament Magazine.

Jernej Pikalo je moral sedeti zadaj

V Maribor so se na izlet z avtom oziroma obisk konference skupaj odpeljali strankarski kolegi Socialnih demokratov: podpredsednika stranke Matjaž Nemec in Tanja Fajon ter Jernej Pikalo, visokošolski profesor in pred časom minister za šolstvo in šport. Morda zaradi višjega strankarskega čina ali povsem naključno sta Fajonova in Nemec namenila Pikalu prostor na zadnjem sedežu. Nad tem je bil bodisi nenavdušen bodisi ga je morilo, da kolega med vožnjo nista upoštevala njegovih glasbenih želja, kot se potnikom na zadnjih sedežih redno dogaja.