Liga za prvaka se s tekmami 8. kroga preveša v drugi del. Glede na videno se zdi, da bodo Krka, Olimpija in Primorska bile troboj za prvo mesto in s tem prednost domačega parketa v polfinalu in morebitnem finalu, medtem ko bo preostalih pet moštev lovilo četrto mesto, ki še vodi v izločilne boje. Zanimivo dogajanje se danes obeta v Kopru, kjer bo Primorska gostila vodilno Krko, jutri pa se bosta v ljubljanskem obračunu udarili Ilirija in Olimpija.

Zmaji so po težkem porazu v 4. krogu proti Heliosu dajali vtis, da so strnili vrste, a v sredo v Šenčurju znova pokazali, da jim manjka suverenosti. Brez enega najpomembnejših posameznikov, Devina Oliverja, ki ima še naprej težave z vnetjem pokostnice, so v drugem polčasu delovali povsem brezkrvno, kar jih je stalo uspeha. Olimpija ima v ligi za prvaka silne težave na gostovanjih, saj je izgubila v Domžalah in Šenčurju, v Šentjurju pa se rešila po podaljšku. Proti moštvu trenerja Radeta Mijanovića je Zoran Martić razporedil minutažo med enajst igralcev, a se s tem opekel, saj Olimpija ta trenutek ne premore dovolj kakovosti, da bi lahko na tak način premagovala nasprotnike v državnem prvenstvu. V še precej večjih težavah je Ilirija, ki je bila najprijetnejše presenečenje rednega dela, po zapletih s poškodbami pa težko drži korak s konkurenco. Med tednom proti Heliosu so manjkali Žan Mark Šiško, Ljubomir Mladenovski in Jasmin Hukić, ki sicer veljajo za nosilce v igri trenerja Saše Dončića. »Drugi del lige za prvaka želimo začeti bolje, kot smo končali prvega. Na zadnji tekmi v Šenčurju smo naredili veliko napak, ki jih bomo proti Iliriji poskusili popraviti,« pravi Zoran Martić, Saša Dončić pa vlogo favorita prepušča nasprotniku in kljub težavam sporoča, da se ne bodo vnaprej predali.

Čeprav je od zadnjega medsebojnega obračuna minil šele teden in pol, si bodo košarkarji Primorske in Krke danes znova stali nasproti. V finalu 2. lige ABA so bili prepričljivo boljši Novomeščani, ki ne nameravajo prepustiti prvega mesta na lestvici. »Pričakujem motivirano Primorsko, saj se nam bo hotela maščevati za poraz v Čačku. Ključ do uspeha je dobra obramba, s katero nam bo lažje tudi v napadu,« meni trener Krke Simon Petrov. Strateg Primorske Jurica Golemac je prepričan, da je lahko tokrat razplet drugačen, »a le, če ne bomo ponovili napak, ki smo jih delali v Čačku«.

Na preostalih dveh obračunih bo Šentjur proti Heliosu lovil eno zadnjih možnosti, da se vmeša v boj za morebitno mesto v polfinalu, medtem ko bo Šenčur zmago proti Olimpiji poskušal nadgraditi še z uspehom proti Rogaški.

Liga Nova KBM, za prvaka, 8. krog, danes ob 19. uri: Primorska – Krka, Šentjur – Helios, Šenčur – Rogaška, jutri ob 19. uri: Ilirija – Olimpija.

Liga Nova KBM, za obstanek, 7. krog: Zlatorog – LTH Castings (sinoči), danes ob 19. uri: Sežana – Hopsi, že odigrano: Podčetrtek – Celje 93:87.