Dragić je tekmo proti Torontu izpustil zaradi otekline, ki jo je staknil po stiku s centrom Oklahome Stevenom Adamsom. Po besedah trenerja Miamija Erika Spoelstre Dragić potrebuje le malo počitka, ne skrbi ga, da ne bi igral v izločilnih bojih.

Pri Miamiju je bil najbolj razpoložen igralec Wayne Ellington z 32 točkami, pri Torontu pa Kyle Lowry z 28.

Ellington je ob tem postavil rekord po številu doseženih trojk v rednem delu sezone za Miami, dosegel jih je 227, od tega osem proti Torontu. Prehitel je Damona Jonesa, ki je v sezoni 2004/05 zadel 225-krat.

»Zmaga v podaljšku je za nas velika. Imamo občutek, da se lahko v nadaljevanju merimo z vsakim, vsakega lahko premagamo. Tak občutek ima cela ekipa. Borili se bomo do zadnjega atoma moči,« obljublja Ellington pred nadaljevanjem sezone.

Miami si je z zmago proti Torontu zagotovil šesto mesto na vzhodni konferenci, k temu je pripomogel Milwaukee, ki je izgubil proti Philadelphii s 95:130. S tem je jasno, da se bosta v prvem krogu končnice pomerila Miami in Philadelphia, šesta in tretja ekipa vzhodne konference. Philadelphia velja za najbolj vročo ekipe lige NBA, saj je nepremagana že 16 tekem. Prve tekme izločilnih bojev se bodo začele v soboto.