Redko se dogodi, da košarkar v slovenskem državnem prvenstvu zabeleži trojnega dvojčka. Celo tako zelo, da naj bi po neuradnih informacijah to v tem tisočletju do včeraj uspelo le dvema – Smiljanu Paviću v dresu Šenčurja in lani Janu Barbariću v dresu Olimpije. Omenjenima se je na seznamu pridružilo novo ime – Marko Jošilo. Petindvajsetletni srbski košarkar je namreč ob gostovanju Krke v Šentjurju v 7. krogu lige za prvaka prikazal po vsej verjetnosti najboljšo predstavo v svoji karieri: 17 točkam je dodal 15 skokov in 13 asistenc, ob tem pa v dobrih 37 minutah na parketu ni izgubil niti ene žoge. Tekmo je sklenil pri statističnem indeksu 39 ter si tako prislužil naziv Dnevnikov igralec kroga. Za informacijo naj ob tem dodamo, da je imel višji učinek v letošnji sezoni le Šentjurjev Miloš Pešić, in to ravno na tekmi rednega dela državnega prvenstva proti Krki. Takrat je pristal pri statističnem indeksu 44.

Marko Jošilo je v Krko prišel poleti, nemudoma pa je bilo jasno, da Novomeščani nanj veliko stavijo. V Čačku rojeni krilni igralec je vlogo nosilca sprejel in ni razočaral. Že celotno sezono je najboljši posameznik dolenjskega moštva in je bil razglašen tako za najkoristnejšega igralca rednega dela kot zaključnega turnirja četverice 2. lige ABA. Pod vodstvom trenerja Simona Petrova s soigralci deluje čedalje bolje, zato pri Krki vse bolj na glas razmišljajo tudi o naslovu državnega prvaka.

V tokratnem izboru Dnevnikovega igralca kroga je drugo mesto pripadlo Marijanu Čakarunu, ki je k zmagi Primorske na gostovanju pri Rogaški prispeval 21 točk in 10 skokov. Na tretjem je pristal Smiljan Pavić (zmaga Šenčurja proti Olimpiji, 19 točk in sedem skokov), na četrtem Blaž Mahkovic (zmaga Heliosa proti Iliriji, 22 točk ter po štirje skoki, asistence in ukradene žoge) ter petem Paolo Marinelli (zmaga Krke proti Šentjurju, 20 točk).