SHS Aviation je sicer tudi lastnik družbe SHS Villa Mari, ki upravlja z apartmajskimi hišami pod Pohorjem, v večinski lasti pa ima še družbo RTS Media, ki izdaja brezplačnik in oddaja istoimenski televizijski program v Mariboru.

Kot piše časnik Večer, je Lingkun Meng mlajši član družine Meng, ki ima več podjetij tudi na Kitajskem, najbolj vpliven pa je njegov stric. V Sloveniji gradijo še stanovanjsko naselje - menda za prihodnje kitajske delavce na letališču Maribor -, tik ob avtocesti v občini Rače-Fram.

Časnik ob tem dodaja, da se postavlja vprašanje, kako bodo lastniške spremembe vplivale na sodelovanje z letalsko družbo VLM Airlines, ki po novem nima več skupnega lastnika z Aerodromom Maribor in s tem verjetno ne potrebe in želje leteti iz Maribora.

Verjetno se bodo bolj skušali navezati na sodelovanje s Kitajsko, za neposredne medkontinentalne lete iz Maribora na Kitajsko pa bodo potrebovali podaljšanje mariborske letalske steze z 2500 metrov na vsaj 3200 in spremembo državnega prostorskega načrta, ki pa verjetno do konca leta še ne bo potrjena, še piše spletna stran Večera.