Velikana iz španske prestolnice sta se na Santiagu Bernabeuu razšla z neodločenim izidom 1:1. S tem je Atletico na Realovem stadionu ostal nepremagan še petič zapored in izenačil dosežek Barcelone iz leta 1977. Da je v življenjski formi, je z golom potrdil prvi zvezdnik kraljevega kluba Cristiano Ronaldo, ki je na derbiju dosegel jubilejni 650. zadetek v karieri. Za Portugalca je bil to sicer že 40. gol v sezoni, prav tako pa se je prvič po novembru 2014 med strelce vpisal še na deseti tekmi zapovrstjo.

Zmago je Realu preprečil Antoine Griezmann, ki je z izenačujočim zadetkom postal prvi nogometaš Atletica v tem stoletju, ki je zadel na treh gostovanjih pri mestnem tekmecu. V vratih gostov je blestel slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak. Proti njegovemu golu so domači sprožili kar 30 strelov, od tega osem v okvir vrat, Škofjeločan pa si je za svojo predstavo prislužil tudi pohvale nasprotnega tabora.

Zaradi remija v Madridu je prednost pred tekmeci na 11 točk povečala vodilna Barcelona, ki je s hat-trickom Lionela Messija s 3:1 premagala Levante. S tem je izenačila najdaljši niz nepremagljivosti v španskem prvenstvu, ki ga je v sezoni 1979/80 z 38 tekmami brez poraza postavil Real Sociedad. Če bodo Katalonci nadaljevali v tem ritmu, ni nemogoče, da bodo prvaki postali še pred prvenstvenim el clasicom 6. maja, a bodo za to morali imeti devet točk prednosti pred drugouvrščenim Atleticom.

Pred takšnim scenarijem trepetajo pri Realu, saj tradicija veleva, da tekmec prvaku v čast pred tekmo postavi pasillo oziroma špalir. V dvobojih med gorečima rivaloma je do tega prišlo le trikrat, in sicer v letih 1988, 1991 in 2008. A vse kaže, da je bil špalir pred desetimi leti tudi zadnji, saj je trener Reala Zinedine Zidane zatrdil, da ga Barceloni, če bo ta že prvak, ne bodo pripravili. »Moj odgovor je zelo jasen, moja odločitev pa dokončna. Ne razumem koncepta špalirja, zato ga tudi ne bo. To tradicijo je prekinila Barcelona,« je zatrdil Zinedine Zidane in v Španiji dvignil ogromno prahu. Francoz je prepričan, da bi morala Barcelona Realu špalir postaviti na decembrskem el clasicu, ko je ta osvojil naslov svetovnega klubskega prvaka, a se z zamislijo niso strinjali Katalonci, saj na turnirju v Abu Dabiju sploh niso nastopili.

Anglija

Italija

Francija

Bundesliga

Španija