Že v kvalifikacijah je bilo jasno, da bo Ferrari v bahrajnski puščavi prva sila, in to se je nato pokazalo tudi na dirki. Mercedes je sicer očitno zelo dobro pripravil dirkalnik za Valtterija Bottasa, ki je kolikor toliko lahko držal korak z vodilnim Sebastianom Vettlom, Kimi Räikkönen pa je čakal na svojo priložnost, da pride vsaj do drugega mesta. Medtem pa se Lewis Hamilton, ki je dirko začel deveti, saj je zaradi menjave menjalnika dobil pet dodatnih kazenskih startnih mest, dobro prebijal mimo tekmecev. Pri Mercedesu so se zato odločili za drugačno strategijo in oba dirkača pri postanku v boksih »obuli« v tršo različico pnevmatik.

To je nato pri Ferrariju povzročilo pravi alarm. Tudi oni so spremenili strategijo in se odrekli še drugemu postanku, tako da je moral na koncu Vettel napeti vse sile, da je zadržal Bottasa za seboj. »Zelo sem moral garati za zmago. Kljub vodstvu nič ni bilo povsem samoumevno, ko pa so pri Mercedesu spremenili strategijo, smo jo morali tudi mi, sicer bi lahko prišel do največ tretjega mesta. Zadnjih deset krogov je bilo peklenskih, pnevmatike so bile povsem uničene, še kakšen krog ali dva in Bottas bi me prehitel. Zelo sem vesel, a tudi malce zaskrbljen zaradi nesreče v boksih, ko jo je skupil naš mehanik. Upam, da bo z njim vse v redu,« je po svoji 200. dirki v formuli 1 in 49. zmagi povedal Sebastian Vettel.

Valtteri Bottas je dobro odpeljal to dirko, a povsem zadovoljen le ni bil. Kako bi tudi bil, če je v cilju za prvouvrščenim zaostal za vsega sedem desetink sekunde: »Dal sem vse od sebe, a mi je zmanjkalo krogov, v zadnjih krogih sem bil mogoče malo preveč previden, a moral sem voziti bolj nežno, ker tudi moje pnevmatike niso bile več povsem 'zdrave'. Malo sem razočaran, zmaga je bila na dosegu roke, a svojo pravo priložnost smo zapravili že na kvalifikacijah.« Lewis Hamilton pa se je vseeno veselil tretjega mesta. Več ni mogel doseči na tej dirki, pa še to sta mu »podarila« Kimi Räikkönen in Ferrari zaradi njegovega ponesrečenega postanka v boksih. »Ne morem reči, da nisem vesel. Ne pozabimo, dirko sem začel deveti, precej časa sem se boril z različnimi dirkači, celo trčil sem s Verstappnom. Bilo je tudi nekaj težav s komunikacijo z boksi, tako da je bilo tretje mesto največ, kar smo lahko dosegli. Zdaj bomo morali dobro analizirati vse dogodke in pogledati, zakaj zaostajamo za Ferrarijem,« je še povedal Hamilton.

Kimi Räikkönen bi bil na koncu vsaj tretji, a je šel njegov postanek v boksih povsem po zlu. Ko je dobil zeleno luč, je speljal, medtem pa mehaniki na zadnjem levem kolesu še niso niti zamenjali kolesa, pri speljevanju je povozil enega od njih in mu zlomil golenico in mečnico. »Žal mi je za mehanika, a ko dobim zeleno luč, moram speljati. Ne vem, kaj je šlo narobe, dejstvo pa je, da so šle po zlu vsaj zmagovalne stopničke. Upam pa, da bo mehanik kmalu ozdravel, in sem po svoje vesel, da se vse skupaj ni razpletlo še slabše,« je dodal Kimi Räikkönen.

Pravi polom pa so doživeli pri Red Bullu, saj sta oba dirkača odstopila kmalu po začetku dirke, Verstappen je trčil s Hamiltonom in ga po dirki obtožil, da je on kriv za trčenje, moral je v bokse po novo pnevmatiko, a je potem na dirkalniku odpovedal še menjalnik. Ob stezi pa je z okvaro obstal tudi Daniel Ricciardo. Mojstrsko pa je s četrtim mestom dirko odpeljal Pierre Gasly (Toro Rosso), ki je v očeh mnogih dejanski junak 987. dirke formule 1 v njeni zgodovini.

Naslednja dirka bo na sporedu že prihajajoči konec tedna v Šanghaju za VN Kitajske.