Mednarodna avtomobilska zveza (FIA) je že pred časom ekipam v formuli 1 predlagala omejitev proračuna in znižanje stroškov v enem najdražjih športov. Pri FIA so prepričani, da bi s tem tekmovanje postalo dostopnejše tudi za manjša moštva.

Nad napovedanimi spremembami so vse prej kot navdušeni pri Ferrariju, ki je že zagrozil z izstopom iz formule 1, podobno pa sedaj razmišljajo tudi pri Mercedesu. Prvi mož nemške ekipe Toto Wolff je namreč dejal, da ne izključuje izstopa iz tekmovanja, v kolikor jih pri FIA ne bodo upoštevali in se bodo spremembe izkazale za preveč radikalne.

»Tako za nas kot za Ferrari se zdi takšen scenarij povsem mogoč. Formula 1 mora ostati najboljše tekmovanje in v špici tehnološkega napredka. Če se to omeji s postavljanjem pogojev, ki kaznuje najboljše samo zaradi tega, da pomagaš najslabšim, potem to ni v našem DNK. Če se ne zavedamo, kaj formula 1 predstavlja, potem si moramo postaviti težko vprašanje: Ali želimo sodelovati v motošportu na najvišji ravni,« je povedal Wolff.