McGregor se je newyorški policiji, ki je zjutraj izdala nalog za njegovo aretacijo, predal sam. 29-letnik je v treh primerih obtožen napada in poškodovanja tuje lastnine, sodnik pa je po zaslišanju zanj odredil varščino v višini 50.000 dolarjev. »Gre za enega najbolj prepoznavnih ljudi na svetu. Nima kriminalne kartoteke, 50.000 dolarjev varščine bi bila primerna vsota,« je sodnika nagovoril njegov odvetnik Jim Walden. McGregor je večino časa molčal, tu in tam je kaj prišepnil zgolj odvetniku. Sodnik je borcu tudi dovolil potovanja izven ZDA, naslednjič pa se mora na sodišču zglasiti 14. junija.

V avtobus metal tudi ograje

V Brooklynu bo konec tedna na vrsti najnovejši spektakel mešanih borilnih veščin pod okriljem organizacije UFC. A namesto napovedanih bojev, medijske naslove polnijo ugibanja o prihodnosti najbolj prepoznavnega obraza v svetu mešanih borilnih veščin Conorja McGregorja.

Resda irski borec vselej poskrbi za zanimivo dogajanje, kjerkoli se že pojavi, a tokraten incident ima vse znake kaznivega dejanja. S tolpo domnevno okoli 30 pajdašev je namreč napadel avtobus in vanj zmetal razne težke predmete (od ograj do transportnih vozičkov). Mediji navajajo različne informacije, zagotovo pa je, da naj bi bila ob tem poškodovana vsaj ena oseba. Independent poroča, da se zaradi ureznin ne bo mogel boriti priljubljeni lahkokategornik Michael Chiesa, ki je stal neposredno ob razbitem oknu. Prav tako je bil zaradi letečih steklenih drobcev poškodovan Ray Borg.

Sprva so se pojavila ugibanja, da je šlo za načrtovano pomocijsko potezo, s katero bi dvignili zanimanje za dvoboje, vendar je obveljalo mnenje, da je bil tarča napada Rus Habib Nurmagomedov, ki je nekaj dni pred tem s svojimi silaki ustrahoval Irčevega sparing partnerja Artema Lobova, prav tako borca pod okriljem UFC. Ta je zaradi vpletenosti v incident že suspendiran in ne bo nastopil na vikend spektaklu.

Dana White: »Kar se je zgodilo, je bilo kriminalno, gnusno«

Predsednik organizacije Dana White, ki je problematičnemu McGregorju v preteklosti vseskozi stal ob strani, je bil nad dejanji Irca povsem razočaran, »saj se kaj podobnega še ni zgodilo, vse skupaj pa postavlja njega, organizacijo in šport v zelo slab položaj«.

»Lahko si predstavljate, da bodo tožbe letele od vsepovsod, to je bila resnično slaba karierna poteza. Mislim, da si trenutno ne bo nihče želel promovirati njegovih borb. V kolikor ne mara Habiba, bi se lahko pogovorili in domenili za borbo. Toda priti sem s 30 prijatelji in narediti nekaj takšnega? To je odvratno, menim, da bo po tem McGregor izgubil kar nekaj privržencev. Govorimo o človeku, ki se mu je pred kratkim rodil sin,« besede Whita povzema BBC.

Tako po vsej verjetnosti ne bo prišlo do napovedanega boja v letošnjem letu, ko naj bi se irski borec v kletko vrnil prvič po novembru 2016. Medtem je izgubil naslova v peresni in lahko kategoriji, saj ju ni branil, namesto tega je namreč boksal s Floydom Mayweatherjem.