Prva runda je postregla z odgovorom, ali bo irsko-ameriško srečanje farsa. Irec je razblinil dvome in z zelo uspešnim uvodom opozoril, da to nikakor ne bo enostransko poplesavanje nepremaganega Američana. McGregor je izpolnil obljubo agresivnega pristopa in z neugodnim stilom diktiral tempo vse do tretje runde. Ob tem je uspešno unovčil očitno prednost v kilogramih, a v nadaljevanju plačal davek silnega začetka. Po četrti rundi je njegov tempo boksanja občutno padel in začelo se je. Mayweather, ki je pred tem izkoristil izkušenost in bistveno boljše razumevanje boksarskih pravil, je s pasivnim pristopom čakal na upehanost nasprotnika. Sestavljati je začel vse več kombinacij protiudarcev in počasi prešel v prednost.

Utrujeni Irec ni zdržal dvanajstih rund

Odločilen je bil razplet devete runde, ko se je vidno utrujeni irski izzivalec še rešil s pomočjo zvonca. Sledila je povsem enostranska deseta runda: Mayweather je pokazal, zakaj boksarski strokovnjaki poudarjajo njegov IQ v ringu. Bil je potrpežljiv, se obranil naleta močnejšega nasprotnika, videl priložnost in defenzivo pretvoril v ofenzivo. Sodnik Robert Byrd je po zaporedju močnih udarcev v glavo prekinil dvoboj, saj McGregor ni več odgovarjal na ameriški napad. S petdeseto zmago 40-letni Američan ostaja nepremagan in je prehitel legendarnega boksarja težke kategorije Rockyja Marciana.

»Izbral sem pravega nasprotnika za ples,« je po koncu dejal Mayweather in pristavil, da je sedaj res zaključil svojo boksarsko pot, McGregor pa je bil malce razočaran nad (po njegovem mnenju) hitro prekinitvijo, a pravi, da poraz ne bo problem za njegovo nadaljnjo kariero: »Ob prenosu v živo so me tudi že davili,« se je pošalil. Njegovo predstavo je zatem športno pohvalil stari in novi prvak. Boksarski svet si je seveda oddahnil. Po koncu se je na tviterju oglasil boksarski velikan George Foreman in dejal, da se morajo strokovnjaki, »ki so silovito kritizirali boj, opravičiti, saj je šlo za dober boj, pravo tekmovanje«.

Energija Irca splahnela

Šov v ringu je kljub napovedanemu razpletu torej ponudil bistveno več od pričakovanega. McGregor je bil resen, ko je dejal, da si želi boksati. In zmagati. V ring je stopil z enim najboljših borcev vseh časov, ga napadel ter presenetil z raznolikostjo in stilom, a to enostavno ni bilo dovolj. Ameriški prvak ni počepnil v napovedanih štirih rundah in zatem, ko se je dvoboj prevesil v sklepni del, pokazal svoje znanje in izkušnje. Nič kolikokrat uspešna taktika je vnovič zalegla. Energija razvpitega Irca je splahnela, ostalo je bilo stvar izvedbe. Boj se sicer sedaj seli na družbena omrežja, kjer si bodo imeli navijači enega in drugega gotovo povedati veliko.