Conor McGregor je športno ime leta. Tako bi vsaj lahko trdili, če bi športnik leta postal tisti, katerega ime se je v tem letu največkrat pojavilo na twitterju. Prehitel je tako Neymarja kot Ronalda, čeprav je Ronaldo letos poskrbel za kar tri otroke. Res pa je, da je Ronaldo najbolj iskano športno ime na instagramu.

Kakor koli, McGregor, najbolj znani borec na svetu, se drži tega, da časopisov ne bere, temveč jih dela. Nenehno namreč skrbi za svež dotok škandalov in škandalčkov ter tako iz tedna v teden polni tabloidne stolpce. Mimogrede, svoj odnos do časopisov je nazorno pokazal minuli teden, ko se je v zasebnem letalu fotografiral, kako bere narobe obrnjen časopis. Tedaj je bil na poti v London, kjer je bil poseben gost Donatelle Versace na londonskem modnem tednu, saj je eden tistih športnikov, ki so obsedeni z modo. In v Londonu je ponovno poskrbel za škandal. Dva v resnici. Vsi vedo, da je letos postal oče. Dolgoletna partnerica Dee Devlin mu je rodila sina Kinga jr. O Dee Devlin je vedno pel hvalnice, češ da je bila z njim v najtežjih trenutkih, ko sta bila brezposelna, a je vseeno skrbela za to, da je imel pravilno dieto, in ga je vsak dan prisilila, da je šel v telovadnico: »Vedno je verjela vame.«

Kakor koli, zdaj ne živita več v socialnem stanovanju. Dee Devlin se je popolnoma predala skrbi za sina, medtem ko McGregor križari po svetu. Potem jo razveseli s tviti, kot je bil londonski, v katerem je objavil fotografijo z Rito Oro in pripisom, da sta na zmenku. Kaj je o tem rekla njegova Dee, ni objavil.

Na gangsterjevem pogrebu

Zato pa so bili njegovi oboževalci navdušeni, kako je prenesel zavrnitev na zabavo po modni reviji. Varnostniki pri vratih ga namreč niso spustili v notranjost, češ da nima vabila. McGregor je nekaj časa čakal na pločniku, nato je odšel. Kaj je oboževalce pri tem tako navdušilo? To, da se ni stepel! To, da ni nikogar udaril. To, da ni nikogar ozmerjal. Velik dosežek, res. Še posebno zato, ker je nekaj dni pred tem v domačem Dublinu v pubu premikastil starejšega moškega. A ne kogar koli, šlo naj bi za sodelavca irske mafije kartela Kinahan, desno roko obsojenega mafijca Grahama Whelana. Po napadu je McGregor odšel, prišla je policija, napisala poročilo, a zadeve niso preiskovali, saj nihče od udeležencev ni podal prijave.

To ni bil prvi McGregorjev incident, povezan s kartelom Kinehan. Pred mesecem dni je prav tako mahnil enega od članov tega največjega irskega mafijskega kartela, ki ga iz Dubaja vodi 60-letni gangster Christy Kinahan, katerega premoženje ocenjujejo na milijardo dolarjev, njegova dva sinova pa sta boksarska promotorja. Dan po pretepu v pubu so se pojavile tudi govorice, da je mafijec na boksarja zelo jezen in da mu je zagrozil s smrtjo ter celo razpisal denarno nagrado na McGregorjevo glavo, kar pa se je izkazalo za pretiravanje, saj se je McGregor prav brezskrbno že naslednji dan sprehajal po Dublinu. Tudi irska policija je dejala, da nimajo nobenih tovrstnih indicev.

Ne ve pa se, kakšne so zveze McGregorja z irskim podzemljem. To, da se kartel ukvarja tudi z borilnimi športi, je znano. Navsezadnje so februarja lani člani rivalskega kartela napadli med tehtanjem boksarjev pred tekmo, pri čemer je bil ubit eden od članov kartela Kinahan. McGregor se je leta 2015 udeležil pogreba enega od ubitih gangsterjev kartela, nikoli pa ni zanikal, da pozna nekaj teh fantov, ki jih je spoznal v telovadnici, kjer so skupaj boksali.