V reviji InStyle navajajo, da je bila letošnja Melaniina izbira oblačil v primerjavi z lansko, ko je na velikonočnem dogodku nosila dolgo rožnato obleko, veliko bolj zadržana in manj vedra. Podobno trenutnemu stanju v Beli hiši. Tokrat se je ameriška prva dama odločila za svetlo modro jakno - pasteli naj bi bili za te praznike skoraj obvezni -, pod katero je nosila črnino. Najverjetneje je na izbiro oblačil v veliki meri vplivalo vreme, ki je bilo v primerjavi z lanskim mnogo bolj hladno in vetrovno.

Fotografi ujeli poljub ameriškega prvega para

Ameriški mediji pri poročanju niso mogli brez omembe Stormy Daniels, nekdanje porno zvezdnice, ki je z navedbami o intimnem druženju s takrat še poslovnežem Trumpom razburkala družinsko življenje ameriškega prvega para. Ravno ona naj bi bila največji razlog za razprtije med parom (afero naj bi namreč začela zelo kmalu po rojstvu Barrona), ki je bil na včerajšnji prireditvi sicer videti dokaj usklajen. Melania je med govorom (v družbi ogromnega zajca) stala poleg soproga, držala sta se za roke, fotografi pa so v objektive ujeli tudi njun poljub.

Melania je zbranim otrokom, povabljenih naj bi jih bilo več tisoč, prebrala še knjigo.

Tradicija velikonočne prireditve za otroke v Beli hiši je stara 140 let. Ameriški predsedniki ob velikonočnih praznikih povabijo otroke na tekmovanje in zabavo pred Belo hišo, kjer jih čakajo darila, velikonočni zajček in razvedrilo. Kotaljenje pirhov na trati Bele hiše v Washingtonu velja za pomemben družaben dogodek. Ima dolgo tradicijo - leta 1878 ga je prvič priredil tedanji ameriški predsednik Rutherford Hayes.

»To je posebno leto. Naši državi gre odlično,« je v pozdravnem nagovoru na Trumanovem balkonu Bele hiše dejal Trump. »Poglejte gospodarstvo. Nič ni preprosto, a našemu gospodarstvu ni šlo nikoli bolje. In naredili bomo, da bo še večje, boljše in močnejše,« je dodal. Glede vojske pa je napovedal, da bo kmalu dosegla raven, na kateri ni bila še nikoli.

Trump se je prav tako zahvalil svoji soprogi, ker je opravila »neverjetno delo« glede organizacije dogodka v Beli hiši.