Po tej pohvali se je dotaknil še teme, ki jo zadnje čase izpostavlja prva dama – droge. »Te težave se lahko lotimo zgolj z odločnostjo. Ko ujameš preprodajalca droge, ga je treba za dolgo strpati v zapor,« je bil jasen glede svoje politike.

O Melanii je ameriški predsednik spregovoril že teden dni prej, na vsakoletni, 133. večerji najstarejšega novinarskega društva v Washingtonu Gridiron Club. Takrat se je pošalil tako na račun Melanie kakor tudi na račun kaosa, ki vlada v njegov administraciji. Po odmevnem odhodu šefice za komunikacije Hope Hicks se je Trump pošalil, da »se vsi sprašujejo, kdo bo odšel naslednji: (pisec govorov) Steve Miller ali Melania?« Po navedbah nekaterih medijev, ki se sklicujejo na izjavo Bele hiše, je Trump sicer poudaril, da njegova soproga v Washingtonu prav uživa.

Govorice o težavah glasnejše po pojavu Stormy Daniels

Govorice o težavah v zakonu prvega ameriškega para so postale glasnejše po vnovičnem pisanju o Trumpovi aferi z nekdanjo porno zvezdo Stormy Daniels, s katero naj bi se intimneje družil leta 2006. Ta je v torek na sodišču v Los Angelesu vložila tožbo proti Trumpu.

Nov tviteraški pogrom

Je pa bila Melania prejšnji teden na tnalu tviterašev, ko je na mednarodni dan žensk na platformi objavila zapis o spoštovanju žensk.

»Sploh ne vem, kje naj začnem. Administracija tvojega soproga dnevno deluje proti ženskam,« se je odzval eden od uporabnikov spletnih družbenih omrežij, drugi pa jo je pozval, naj se že enkrat vendarle postavi v bran ženskam, ne pa da kot sokrivka sprejema soprogovo igro. »Želim ti več sočutja,« je dodal.