Za letališči Changi, Incheon, Hameda, Hongkong in Hamad se je kot najboljše letališče na stari celini uvrstilo münchensko Franz Josef Strauss. Deseterico zaključujejo še eno japonsko letališče Centrair Nagoja, londonski Heathrow, züriško in frankfurtsko letališče.

Je pa raziskava družbe Skytrax izbrala tudi letališča, ki so v zadnjem letu dosegla največji napredek pri izboljšanju uporabniške izkušnje. Prvo mesto na tej lestvici je zasedlo rimsko letališče Fiumicino, sledila pa so letališča v avstralskem Perthu, kanadskem Calgaryju, letališče Taoyuan pri tajvanskem Taipeju, atensko letališče, letališče Nadi na Fidžiju, letališče Pierra Trudeauja v kanadskem Montrealu, moskovsko letališče Šeremetjevo, letališče Houston Intercontinental v ameriški zvezni državi Teksas in letališče v filipinski prestolnici Manila.

Singapursko letališče že devetič najboljše

A zvezda nedavne razglasitve v Stockholmu je bilo singapursko mednarodno letališče, ki se je od začetka izvajanja raziskave leta 2000 že devetkrat okitilo z nazivom najboljšega, kot edino pa je prvo mesto zasedlo šestkrat zapored. Ob tem velja tudi za eno glavnih azijskih letalskih vozlišč, saj je lani prek njega letelo 62,2 milijona potnikov, gostilo pa je 100 letalskih družb, ki so ga povezovale s 400 destinacijami po vsem svetu.

Lani novembra so na njem odprli tudi nov četrti terminal, ki obsega površino 27 nogometnih igrišč, njegova zmogljivost pa je okoli 16 milijonov potnikov. Skupna zmogljivost letališča se je tako povečala na 82 milijonov potnikov. Trenutno potekajo še druge velike naložbe v modernizacijo.

V raziskavi je med avgustom 2017 in februarjem 2018 sodelovalo 13,73 milijona uporabnikov, zaobjela pa je 500 letališč.d