Podprle so jo tudi njene soigralke iz priljubljene nadaljevanke. Najbolj hladna je bila Kim Cattrall, televizijska Samantha, ki je zapisala le, da »podpira in spoštuje vse karierne odločitve bivših kolegic«. Veliko bolj navdušena je bila Kristin Davis, televizijska Charlotte: »Tako sem ponosna na Cynthio. Nihče si ne želi bolj kot ona, da bi vsi ljudje imeli dostop do dobre izobrazbe.« Že skoraj ekstatičen pa je bil Willie Garson, njen televizijski mož Stan, ki je vse pozval, naj se pridružijo Cynthii.

Igralka pa je naletela tudi na ostro kritiko. Christine Quinn, tiskovna predstavnica mesta New York, ki je pred leti tudi kandidirala za županjo, tudi lezbijka, je igralko imenovala »nekvalificirana lezbijka«. Izjava je letela bolj na to, da je Nixonova ni podprla, ko je sama kandidirala za županjo, temveč je bila dejavna v volilnem štabu njenega konkurenta, sedanjega župana mesta.

Nixonova je sicer biseksualna, z nekdanjim soprogom, s katerim je bila poročena 15 let, ima tudi dva otroka. Od leta 2002 živi z aktivistko Christine Marinoni, s katero imata sina, ki sta ga dobili s pomočjo prijatelja. Rdečelasi deček tudi nastopa v promocijskih videih za guvernerko.