Ko je v oddaji nastopil 19-letni glasbenik Benjamin Glaze, je sodnikom omenil, da se še nikoli v življenju ni poljubil. Katy Perry je po teh besedah nemudoma skočila na oder in glasbenika poljubila na usta, potem pa zmagoslavno dvignila roke. Fant je bil tako šokiran, da je prosil za kozarec vode.

Posnetek dogodka je šokiral tudi gledalce. V letu po cunamiju pritožb zaradi spolnega nadlegovanja se jim je tako dejanje namreč zdelo popolnoma neprimerno. »To je spolni napad. Pomislite, da bi to naredil moški član žirije. Kaj Perryjeva ni sledila dogajanju v Hollywoodu?« je bil le eden od komentarjev na spletu.

Olje je na ogenj prilil celo mladi glasbenik, ki je dejal, da mu poljub sploh ni bil všeč. »Če bi me vprašala, ali me lahko poljubi, bi ji rekel ne. Prvi poljub sem hranil za nekoga posebnega, za dekle, v katero bi bil zaljubljen,« je skrušeno dejal, a vseeno priznal, da mu je poljub koristil za medijsko pozornost. Nekaj dni pozneje je na twitterju še razložil, da se poljub ne zdi spolno nadlegovanje in je hvaležen za izkušnjo iz televizijskega šova.

Pripravila Manja Rošini