V britanskem podjetju Bullitt Group so predstavili mobilni telefon s funkcijo, ki je javnost še ni vajena. Telefon lahko v zaprtem prostoru prepozna visoke nivoje nevarnih in motečih vonjav, kot je na primer vonj lepila, kar so v sodelovanju z BBC predstavili tudi v spodnjem video posnetku.

Predstavnik podjetja Bullitt Group Peter Cunningham je pojasnil, da s telefonom ciljajo predvsem na uporabnike, katerih službeno okolje se večkrat prepleta s hlapljivimi in nevarnimi snovmi in vonjavami, na primer gradbeni delavci, čistilci, tesarji ali mizarji.

Telefon bi spremljal in analiziral zrak v prostoru na vsakih 30 sekund ter uporabnike ob previsokih količinah nevarnih ter hlapljivih snovi v prostoru opozoril na problem. S tem bi postal tudi njihov varuh svežega zraka in posledično zdravja.

Pametni telefon bo sicer med drugim imel tudi termalno kamero, hkrati bo omogočal merjenje razdalje med objekti do največ deset metrov. Kljub temu pa je razviti vonj lastnost, na katero v podjetju največ stavijo.