Najprej je dejal, da je za slabo smučanje kriva poškodba kolena, nato pa je razpredel teorijo: »Opozoril bi rad tudi, da se je poročila. Zgodovina nam kaže, da je po poroki zelo težko tekmovati v svetovnem pokalu. Saj ne, da bi krivil zakonce, opozoril bi le rad, da je v njenem življenju sedaj tudi mož.« Verjetno se prav tako kot širna javnost sprašujete, kakšno zvezo ima poroka s smučarskim neuspehom. Miller je nemudoma uvidel svoje netaktno komentiranje zakonskega življenja smučarke in se je opravičil že med prenosom.

»Oh, to je bil slab poskus šale. Nikakor nisem hotel na valentinovo pod avtobus vreči soproge. Ne nazadnje sem bil tudi jaz športnik, ki je tekmoval tudi po poroki.« Dodatno je to razložil še na twitterju, češ da je imel na tekmovanjih vedno podporo svoje soproge in da nikakor ni želel v slabo luč postaviti soproga Anne Veith. Avstrijska smučarka, ki je zaradi poškodbe kolena izgubila skoraj dve sezoni, se je leta 2016 poročila z nekdanjim deskarjem na snegu Manuelom Veithom.

Zabavno je tudi to, da verjetno prav Bode Miller ni pravi za razpredanje o zakonu, saj ima štiri otroke s tremi različnimi ženskami, z eno izmed njih pa se je celo zapletel v zelo grd boj za skrbništvo, še preden se je otrok sploh rodil.