Pankrti so 40 let od svojega prvega nastopa v petek praznovali s koncertom v Stožicah, peto obletnico delovanja v Sloveniji pa je z zabavo v ljubljanski Cvetličarni zaznamovala televizijska mreža Fox, kjer so v goste med drugim povabili nastopat Alyo, Samuela Lucasa, Majo Keuc in celo Tonyja Cetinskega. Med estradniki, ki so nazdravili jubileju televizijske postaje, smo opazili Jerneja Tozona iz Čukov, poslovneža in kolumnista Erazma B. Pintarja in v zombija preoblečenega povezovalca prireditve Domna Valiča, za katerega se dozdeva, da je postal najpogostejša izbira za voditelja družabnih estradniških prireditev.

Oko je ugledalo na tovrstnih dogodkih nepogrešljivo Danico Lovenjak. Zagotovo je potrebovala malo sprostitve, saj se je prejšnji teden za revijo Suzy pogovarjala z glasbenikom Galom Gjurinom, ki je izdal knjigo o glasbi z naslovom »Glasba je oblika ljubezni«. Delo je za Dnevnikovo prilogo Pilot opisal kot potencialen priročnik za poslušanje glasbe. Zdi se, da vse skupaj, kot večino projektov do zdaj, jemlje precej resno in tako je razlagal še o tem, kako je tako pisanje knjige kot snemanje albuma kompleksen ustvarjalni proces. Ob tem je celo opozoril, da se za koncertom skrivajo ure in ure ustvarjanja, ki bi ga lahko primerjali z »neplačanim delom, ki ga večinoma opravljajo ženske doma«.

Glasbenika, ki se poleg umetnosti spozna tudi na sociologijo in boj za žensko enakopravnost, je Danica Lovenjak v intervjuju, kjer smo izvedeli, da zna igrati na 96 inštrumentov, med drugim vprašala, kako je živeti z občutkom, da te imajo za genija. »To so kar neke oznake, to ni res,« se je s skromnim odzivom potrudil Gjurin in dodal, da gre pri vsem le za to, »koliko si pripravljen iti v globino«. Sicer priznava, da ne pije več alkohola in ne kadi, še vedno pa ga pestijo migrene. A tudi te izkoristi v prid ustvarjalnemu procesu, saj z migrenami menda »bolj čutiš svet, vse je bolj na glas«.

Intravenozni vitamini za Tanjo Ribič, fitnes za Rajka Hrvatiča

Namesto tabloidno pikantnejših podrobnosti iz zasebnega življenja so se o igralskem ustvarjanju v Aveniji pogovarjali tudi z igralcema Katarino Čas in Jurijem Zrnecem, ki v novem filmu Prebujanja igrata nezadovoljna zakonca s krizo srednjih let. Zrnec nam je vseeno ponudil nasvet, ki so ga v reviji izpostavili tudi v naslovu in s katero se najbrž strinja večina – »popoldančki so zlata vredni«, je povedal o krepčilni vlogi popoldanskega dremeža.

O tem, kako ohraniti dovolj energije pri spopadanju z vsakodnevnimi izzivi, je za reviji Suzy in Lady razkrila igralka Tanja Ribič, ki obiskuje »center za funkcionalno medicino«, kjer vitamine, aminokisline, magnezij in še nekaj drugih koristnih snovi prejema intravenozno. Poslovnež Rajko Hrvatič, ki je nedavno dopolnil šestdeset let, zdravje in kondicijo medtem ohranja z bolj klasično metodo – obiskovanjem lokalnega fitnes centra na Obali, je reviji Nova po telefonu povedala njegova žena Maja.

Modni trendi na pokopališču in med predsedniškimi kandidati

Ko telovadba in medicina ne pomagata več, nastopi večnost in prihajajočemu prazniku v čast so v reviji Zvezde znane anketirali o življenju po smrti in modnih trendih na pokopališčih. Lado Leskovar pravi, da v reinkarnacijo ne verjame, a če bi izbiral, bi še enkrat »postal dober človek«, pevec Rok Ferengja pa bi se reinkarniral kot drevo, saj tako sčasoma postaneš pohištvo. Estradnice, ki se spoznajo na modo, so medtem spraševali, kaj menijo o stereotipu, da se uglajene gospe prvega novembra na pokopališče sprehodijo v svojih najboljših krznenih plaščih. Večina s krznom sicer nima težav, četudi se je zdelo, da so, enako kot mi, za konkretni krzneni stereotip slišale prvič. Pretirano navdušenje nad materialom, za katerega se nam je doslej dozdevalo, da je obveljal za barbarski modni trend zgodovine, je kljub vsemu povsem po nepotrebnem izrazila publicistka in piarovka Hermina Kovačič. »Krzno je najlepši, najžlahtnejši, najtoplejši, najelegantnejši in najbolj ženstven material za oblačila in dodatke,« pravi Kovačičeva, ki bi se v plašč na pokopališče, logično, oblekla, če bi bilo zunaj res mrzlo.

O modnih opravah so se z oblikovalcem Rokom Cibejem medtem pogovarjali na spletnem portalu Žurnal24, kjer je ostrojezični strokovnjak sodil oblačila predsedniških kandidatov na soočenjih. Cibej je modno naprednemu Borutu Pahorju na primer svetoval, naj se bolj posveti modnim izbiram svoje partnerice, ki je »v zadnjih štirih letih modne navdušence pustila hladne. Nihče ji ne bi zameril, če bi začela kopirati Melanio Trump.« Oster je bil tudi do Ljudmile Novak. »Bela barva je nevarna za vsakogar, ki ne nosi konfekcijske številke 32,« je razložil sedemindvajsetletni modni strokovnjak iz Solkana, ki na svoji spletni strani predvsem našteva, katerih fakultet vse ni dokončal, in omenja, da prisega na visokokakovostne italijanske materiale. Ko smo ravno pri naklonjenosti do Italije in primernih opravah – ohlapna oblačila nekdanje smučarske prvakinje Tine Maze ta teden medijev niso več vznemirjala, so pa razkrili, da se je menda navdušila nad ribolovom.