In kaj zdaj? Taisti Schalke, v katerem je Hrvat Pjaca za vse druge hropce baletnik, gre k Bayernu. V petih tekmah v zadnjih dveh letih je Schalkeju uspelo dati Bayernu gol samo enkrat. Kar je pa dovolj močan signal, da v tebi zbudi objestneža. Da pomisliš, da bi tokrat spet lahko zadeli, za kar naš ponudnik stav ponuja zgolj 1,68. Kar je precej ušiva opcija. Kajti le nekaj manj, 1,60, je na voljo za »pod« 3,5 gola. Zato če že kaj, potem znam igrati slednje. Nasploh se v rubriki 3,5 skrivajo zanimive »ziheraške« kvote. Kot na primer 1,45 za »pod 3,5« gola na tekmi Sevilla – Girona FC v Španiji, legitimnih se pa zdi tudi 1,77, da bosta obe ekipi zadeli. Na domačo zmago Valencie nad Levantejem je razpisano 1,45. Gostitelji niso v dobrem nizu, mestni derbi se pa zdi idealna priložnost, da obrnejo trend. Tukaj je še Celta Vigo, moji ljubljenčki. V goste k njim prihaja Espanyol. No, kot sem strahoval že prejšnje kolo, Celto prej ali slej čaka neprijetno presenečenje. Zato velja tokrat biti previden. 1,85 na »oba gol« bi bila zvrhana mera.

V Italiji gre Lazio k Napoliju, kar bo slej ko prej več od več od 2,5 gola, vendar pa tudi manj od 3,5. Prva opcija je vredna 1,60, druga pa 1,50. Tekmi, v katerih se najbolj pričakuje manjše število golov od 2,5, sta Chievo – Genoa (1,60) in Sassuolo – Cagliari (1,75), medtem ko Torino – Udinese velja igrati »oba gol«, kar je vredno vzpodbudnih 1,80.

Anglija in Francija bosta v tokratni napovedi malce zapostavljeni. Pa vendar 2,10 na zmago Stoka proti Brightonu bode v oči. Za zasebni obračun gre. V zadnjih sedmih tekmah je Stoke z Brightonom zmagal šestkrat in enkrat zgubil. 2,10 je čista zmaga, 1,25 pa dvojni znak. Intimno sicer nisem pozabil »čakati« na West Ham, vendar pa vas ne bi navajal k novemu debaklu. A 2,35 za zmago nad Watfordom je mamljivih. Začenjajo tudi Hrvati, kjer je predvsem pričakovati 1,52 vredno gostujočo zmago Hajduka nad Cibalio.