Sneg je za nekatere hendikep, za druge priložnost. Enako je pri stavah. Tako je Napredak iz Kruševca v srbski ligi pred dvema krogoma doma ugnal favoriziranega Partizana. Na blatnem igrišču. Tja do šest so bili faktorji na zmago domačinov. Zato je pozimi treba upoštevati tudi vremenske razmere.

Nogometni vikend bo malodane brez resnega derbija. Same srednje in male tekme. Na kakršnih se dobivajo prvenstva, pravi pregovor. Večini izrazitih favoritov zna uspeti, kakšnemu pa seveda tudi ne. Derbija sta kvečjemu Manchester City proti Tottenhamu in Atalanta proti Laziu. V prvi tekmi je kvota na domačo zmago znosnih 1,50, vendar pa je to tudi kvota, ki velja za malodane prekleto. Marsikdo je ne igra. Vsaj ne, če gre za stavo na čisto zmago. Je pa to tekma, v kateri gre pričakovati večje število golov in tudi to, da bosta obe ekipi zadeli. In kot lepša kvota v Angliji se ponuja 1,90 na Leicester proti Crystal Palaceu. Leicester se zdi ta hip boljši (ali vsaj lepši) kot v sezoni, v kateri je postal prvak.

V Italiji izstopata dve tekmi. Če je v soočenju Atalante in Lazia najbolj gotova stava dvoznak na domačine, »oba gol« in »več golov«, se kot večja priložnost kaže tekma med Torinom in Napolijem. Po porazu z Juventusom je Neapeljčane začelo zmanjkovati, kvota na domačo zmago poletnega Torina pa je 4,55. Oziroma dvojni znak na njih je vreden 2,18. Nevaren utegne biti tudi Udinese, ki gostuje pri Interju, pri katerem Iccardiju ne gre več v gol vsaka žoga, ki ga zadene. Za remi je na voljo faktor 4,75, za to, da bosta obe ekipi zadeli, pa 1,87. Vendar so med tednom še pokalne tekme. V Italiji bo šel ta isti Udinese v Neapelj, v Angliji bi pa morda kazalo odigrati nekaj v prid West Hama, ki v torek gostuje pri Arsenalu.