Zakonca sta se ob »incidentu« nekako zapletla, se nato oba ustavila, Trump pa je potem še nerodno pomahal novinarjem in par je nadaljeval pot proti helikopterju.

Dogodek v javnosti ne odmeva zgolj zaradi za zakonca neprijetne situacije, ampak spet tudi zaradi Meaniinih oblačil. Nosila je namreč rumen plašč, a ga ni oblekla, temveč si ga je le ogrnila čez ramena. »Vedno sem se spraševala, zakaj Melania tako neumno nosi plašč. Nikoli nisem videla nobene ženske, ki bi plašč ves čas nosila tako. Zdaj vem, zakaj! Da je Trump ne bi mogel držati za roko,« je na twitterju zapisala ena od uporabnic.

Seznam neprijetnih prigod zakoncev Trump je vse daljši

To sicer ni prvič, da se je Melania izognila držanju za roke. Soprogovo roko je denimo hladno odrinila med lanskim obiskom v Izraelu.

Tudi druge nerodnosti se v njunem pojavljanju v javnosti kar množijo. Med drugim je Trump med lansko tradicionalno velikonočno prireditvijo pozabil, da je treba med himno položiti roko na srce, na kar ga je spomnila Melania.

Konec lanskega februarja je v medijih odmevalo predsednikovo vedenje do Melanie po zborovanju na Floridi, kjer ji je po vstopu v avtomobil pred nosom zaprl vrata.

Tovrstni dogodki le pripomorejo k teorijam, da v zakonu predsedniškega para še zdaleč ni vse, kot bi moralo biti. Spletni opravljalci pa veselo čakajo, kdaj se bodo lahko norčevali iz nove prigode.