Podatki razkrivajo tudi, da so ameriške zračne sile za prevažanje Melanie v treh mesecih porabile skoraj dvakrat več davkoplačevalskega denarja, kot ga je za polete na leto porabila Melaniina predhodnica Michelle Obama. Ta je v osmih letih porabila okoli 2,8 milijona dolarjev za polete z ameriškimi zračnimi silami oziroma okoli 350 tisoč dolarjev na leto.

Razlika v stroških je v veliki meri posledica odločitve, da Melania tudi po Donaldovem odhodu v Belo hišo ostane v 362 kilometrov oddaljenem New Yorku. Slovenka se je za potezo, ki je edinstvena med zadnjimi prvimi damami, odločila v želji, da bi sin Barron lahko kar se da normalno zaključil šolsko leto pred selitvijo v središče ameriške politične pozornosti.

Melaniino najdražje potovanje je stalo prek 106 tisoč dolarjev, ko je z letalom C-32A, ki je primerljiv z boeingom 757, iz New Yorka letela v floridski Palm Beach, kjer se nahaja Trumpova posest Mar-a-Lago.

Z beoingom 757 lahko leti skoraj tristo potnikov. Ura leta z letalom C-32A, ki je prirejen za visoke ameriške politične predstavnike, pa stane okoli 16 tisoč dolarjev.

Melaniin soprog Donald Trump je bil pred prevzemom predsedniškega stolčka zelo kritičen do svojega predhodnika Baracka Obame in njegove soproge tudi zaradi stroškov za potovanja, ki so se Trumpu tedaj zdeli previsoki.