Paralelni preizkušnji svetovnega pokala v alpskem smučanju sta dali včeraj v Stockholmu presenetljiva zmagovalca. Pri ženskah je bila prvič v tej sezoni najboljša Norvežanka Nina Haver - Löseth, ki je v finalu na drugi progi izkoristila napako tekmice Švicarke Wendy Holdener. Pri moških je finalni dvoboj najvišjih slalomistov v svetovnem pokalu dobil Švicar Ramon Zenhäusern, ki je minimalno ugnal domačega favorita Andreja Myhrerja. Tretje mesto sta dosegla specialist za paralelne preizkušnje Nemec Linus Strasser in Slovakinja Petra Vlhova, ki se je ob dveh slalomskih zmagah in dveh drugih mestih petič v tej sezoni uvrstila na zmagovalni oder. Od Slovencev si nihče ni priboril pravice včerajšnjega nastopa.

Na Švicarjevi spletni strani piše, da je visok natanko dva metra, tehta pa 98 kilogramov. Čeprav se je na paralelni tekmi prvič v karieri uvrstil na zmagovalni oder, njegove uvrstitve v tej sezoni kažejo, da je eden najboljših slalomistov. Na zadnjih preizkušnjah se je 25-letni alpski smučar trikrat uvrstil med najboljšo deseterico, potem ko je bil v Wengnu četrti, v Kitzbühlu šesti in v Adelbodnu sedmi. Na zmagoviti poti so poleg Myhrerja moč Zenhäuserna občutili še v polfinalu Strasser, v četrtfinalu Avstrijec Michael Matt, v prvem krogu pa Italijan Stefano Gross.

Marcel Hirscher in Henrik Kristoffersen v boju za veliki kristalni globus ne izpuščata preizkušenj, zato sta oba prispela v švedsko prestolnico. Vnovič je bil uspešnejši Avstrijec, ki je moral v četrtfinalu priznati premoč Švicarju Luci Ärniju ter s petim mestom povečal prednost v skupni in slalomski razvrstitvi svetovnega pokala. Norvežan je izgubil v uvodnem dvoboju proti Strasserju in zasedel deveto mesto.

Pri ženskah je odsotnost Američanke Mikaele Shiffrin, ki se je posvetila pripravam na olimpijske nastope, najbolj izkoristila Nina Haver - Löseth. Norvežanka je postala šele šesta alpska smučarka, ki se je na desetih slalomskih tekmah sezone uvrstila na zmagovalni oder. Na zmagoviti poti je poleg Wendy Holdener izločila še Švedinjo Frido Hansdotter v polfinalu ter Avstrijki Bernadette Schild v četrtfinalu in Katharino Truppe v prvem krogu.

Če se Avstrijci včeraj v Stockholmu niso uvrstili na zmagovalni oder, pa so se razveselili besed Ingemarja Stenmarka. Legendarni Šved je v intervjuju za Kleine Zeitung izjavil, da bo Marcel Hirscher presegel njegovo število zmag v svetovnem pokalu. Za zdaj ima Stenmark s 86 zmagami občutno prednost 31 zmag pred Hirscherjem.