Hyon Song Wol je fotogenična vodja skupine Moranbong, katere članice je Kim Jong Un izbral sam. Njihova osnovna naloga je petje hvalnic ljubljenemu vodji, Hyonova pa si je z vodenjem skupine prislužila status pop dive.

Da je del severnokorejske delegacije, je, milo rečeno, nenavadno, a obenem tudi ne, če je bila nekoč zares Unovo dekle. Delegacija je v Južno Korejo prispela z zamudo, vzrok pa naj bi bilo ravno širjenje govoric o nekdanji romantični zvezi, ki naj bi Kima izredno razjezile.

Pred nekaj leti so dekle v Južni Koreji že pokopali – mediji so namreč poročali, da so jo severni sosedi usmrtili zaradi porno škandala, v katerega naj bi bila vpletena. Nekaj mesecev kasneje se je ponovno pojavila v javnosti ter utišala govorice. Trenutno je ena najmogočnejših žensk v državi, saj je članica centralnega komiteja vladajoče komunistične stranke.

Vodila bo 140-članski orkester

Hyon Song Wol si je te dni na obisku v Južni Koreji ogledovala različna prizorišča, na katerih bi lahko potekali kulturni dogodki, ki bodo spremljali športne nastope na olimpijskih igrah. 22 športnikov naj bi v Južno Korejo spremljala ekipa nekaj sto navijačic in pa 140-članski orkester Simjiyon, ki ga sestavljajo glasbeniki in plesalci, vodila pa ga bo ravno Hyonova.

V Južni Koreji so jo sprejeli z velikim navdušenjem, podobno, kot če bi srečali enega od zvezdnikov njihovega K-Popa. Ko se je odpravljala na letališče, jo je pred hotelom čakala množica oboževalcev in upala, da jim bo skozi steklo uspelo videti, s čim se gospodična prehranjuje za zajtrk. Novinarjem je ob postavitvi vprašanj zgolj pokimala v pozdrav, nato pa so jo odvedli na letališče, poroča južnokorejska agencija Yonhap.

Čeprav je v domovini prava pop diva, pa je navdušenje Južnokorejcev zanjo nekaj nevsakdanjega. V Severni Koreji namreč paparaci ne obstajajo, ljudstvo pa obožuje in malikuje zgolj eno osebo – Kim Jong Una.