Letošnji reli Dakar se je pričel v Peruju in dvodnevna etapa v mestu Pisco je bila odlična priložnost za izvedbo globalnega finala študentskega izziva Red Bull Desert Wings University Challenge. Na njem se je pomerilo 12 univerzitetnih študentov, med njimi tudi Slovenec Jure Mastnak.

Finalno tekmovanje z avtomobilčki na daljinski pogon je prekinil nepričakovan obisk. Carlos Sainz, Sebastien Loeb in Stephane Peterhansel niso prišli zgolj spremljat izziva, temveč so se tudi sami pomerili v vožnji avtomobilčkov.

Po osmih krogih dirkanja je bil čas za polfinale, v finale sta se prebila Mastnak in Indijec Rohith. Na začetku finalnega kroga je k tekmovalcem zapeljal Peugeot 3008 DKR Maxi s Cyrilom Despresom za volanom. Finale se je pričel z dolgim uvodom. Na koncu je bil Jure Mastnak iz Maribora tisti, ki je prvi zdrvel mimo kariraste zastave. Medtem ko je slovenski študent stal na zmagovalnih stopničkah z dvignjenim pokalom Red Bull Desert Wings University Challenge, ga je s penino poškropil sam Cyril Despres, petkratni zmagovalec relija Dakar v kategoriji motor in specialist za proslave.