Več mesecev priprav, desetletja izkušenj in nora ideja. Francoza iz Annecyja sta kajpak uradna športnika avstrijskega podjetja Red Bull. Kako nevarna in težavna je bila pravzaprav izvedba, bodo vedeli zgolj strokovnjaki, je pa jasno, da podobne podvige navadno vidimo zgolj v filmih. Nekaj takšnega je v Nolanovemu Vitezu teme leta 2008 kot Batman izvedel Christian Bale, ko se je po skoku iz hongkonškega nebotičnika uspešno spravil na krov vojaškega transportnega letala Lockheed Martin C-130.

No, podvig francoskih drznežev je bil bistveno bolj nevaren. Začelo se je s skokom z vrha skalne stene v švicarskih Alpah na nadmorski višini 4062 metrov. Base skakalci dosegajo pri svojih letih neverjetne hitrosti krepko čez 130 km/h. Matematiki in fiziki bodo zmajevali še bolj ob podatku, da je odprtina na letalskem trupu Pilatus Porterja velika zgolj slaba dva kvadratna metra.

Usklajenost skakalcev ter pilotov Phila Bouvierja in Yvesa Rossyja je morala biti izjemna, saj bi že ob najmanjši napaki lahko drzneža trčila v propeler enomotornika ali izgubila nadzor in zgrmela proti tlom. Olajšanje, ko sta bila Fuggen in Reffet 900 metrov nižje od izhodišča varno v letalu, je bilo nepopisno. Podvig četverice si lahko ogledate v spodnjem videu. Verjetno je odveč pripomniti, da kaj takšnega ni uspelo še nikomur.