Izkušeni letalec obljublja, da je na vrsti novo poglavje, pred tem pa ga čaka še finale sezone nad dirkalno stezo Indianapolis Motor Speedway v ZDA, ki bo na sporedu 14. in 15. oktobra.

»Neumorna delovna etika Petra Podlunška, njegov izreden občutek za podrobnosti in inovativen um so pustili trajen pečat v tej športni disciplini, njegov pristen odnos z oboževalci pa je zanetil veliko zanimanje za letalstvo v Sloveniji,« so zapisali pri Red Bullu.

Podlunšek, tudi osemkratni slovenski prvak, se je svetovnemu prvenstvu Red Bull Air Race pridružil kot član razreda challenger, ki je bil oblikovan leta 2014. Že na svoji prvi dirki v Rovinju 2014 je pristal na stopničkah. Sledili sta še dve uvrstitvi na stopničke v razredu challenger, nato pa je Podlunšek konec leta 2015 prejel licenco za razred master in si v svetovnem prvenstvu 2016 zagotovil mesto v elitnem razredu.

Ekipa Podlunšek Racing je bila zelo uspešna tudi na področju tehničnih sprememb, med katerimi so najbolj opazne navzdol usmerjene konice kril, ki so sprva povzročile začudenje in nato kmalu vzbudile zanimanje drugih ekip, predvsem ko je Podlunšek aprila lani z njimi poletel na drugo mesto v San Diegu, Kaliforniji.

»Biti poklicni dirkaški športnik je bila ena najboljših izkušenj v mojem življenju. Zbrali smo neverjetno ekipo in dosegli več, kot bi si sploh lahko želel. Imel sem srečo, da sem lahko obiskal toliko lepih lokacij, tekmoval z najboljšimi na svetu in sklenil mnoga prijateljstva. Nepozabne izkušnje in spomini bodo za vedno ostali del mene,« ob koncu kariere pravi Podlunšek, ki se je zahvalil tudi vsem, ki so mu pomagali.