Nikar se ne bojte, priprava je v primerjavi s tem, kako profesionalno izgledajo, otročje lahka. Najzapletenejši del priprave je lupljenje hrušk, ta del pa zagotovo že obvladate.

Za pripravo potrebujete rdeče vino in hruške. Če lahko izbirate, priporočam, da uporabite rdeče vino merlot. Pri izbiri hrušk pa pazite predvsem na to, da so bolj trde kot mehke. Preveč dozorene, torej mehke, se bodo ob kuhi preveč zmehčale in ob serviranju ne bodo izgledale tako lepo, kot bi lahko.

Za pripravo ne potrebujete veliko dodatnih sestavin, potrebujete vanilijev sladkor, cimet, vanilijev strok in po želji še vanilijevo pasto. Same enostavno dostopne sestavine.

Poširane hruške pripravite po spodnjem receptu, potem pa, če jih pripravljate vnaprej, hranite ločeno od sirupa. Vse sestavine za maskarpone kremo dobro zmešajte, potem pa pred postrežbo hranite v hladilniku, ločeno od ostalih dveh komponent sladice.

Če želite sladico še obogateti, dodajte razdrobljene piškote ali pa sesekljane pistacije ali pražene lešnike. Božansko!

Pa dober tek!

Še več odličnih in zdravih receptov brž poiščite na http://www.sitfit.si/!

RECEPT

Sestavine za poširane hruške:

4 trše hruške

0,75 l rdečega vina – merlot je najprimernejši

100 g sladkoja

1 vrečka vanilijevega sladkorja

1 pomaranča (pomarančna lupinica in sok)

1 žlička cimeta

1 vanilijev strok

Sestavine za maskarpone kremo:

3 žlice maskarpone sira

120 ml sladke smetane

1 žlička vanilijeve paste (ali žlička ekstrakta ali 1/2 vrečke vanilijevega sladkorja)

1 žlica mletega sladkorja

PRIPRAVA

Izberite trše hruške, potem pa jih z lupilcem za zelenjavo previdno olupite, pecelj pustite. Če hruška ne stoji pokončno, spodnji del pri mušici malenkost odrežite. Še enkrat poskusite, če hruška stoji.

V večjo kozico zlijte vino, sladkor, cimet, olupljeno pomarančno lupinico, sok pomaranče in kuhajte, da se sladkor stopi. Hruške položite v kozico in kuhajte približno 30 minut, hruške občasno obračajte. Medtem večkrat preverite, če se morda hruške niso že zmehčale, saj bo kuhanje odvisno od velikosti hrušk.

Obarvane kuhane hruške pustite v kozici in ohladite do sobne temperature. Hruške previdno vzemite iz tekočine in prihrani za serviranje.

Tekočino precedite in postavite nazaj na štedilnik. Kuhajte toliko časa, da se tekočina zreducira na polovico in da postane gostejša in svetleče sirupasta. Sirup ohladite na sobno temperaturo in prihranite do serviranja.

V posodici zmešajte vse sestavine za maskarpone kremo. Naj bo gostejša, a brez grudic.

Sladico servirajte takole: poširano hruško postavite na krožnik, poleg z dvema žlicama oblikujte žličnik iz maskarpone kreme, potem pa hruške prelijte z žlico (ali dvema) sirupa.

Če želite sladico še obogateti, dodajte razdrobljene piškote ali pa sesekljane pistacije ali pražene lešnike.