Tudi v sedmem poizkusu košarkarji Petrola Olimpije dvorano Laktaši v ligi ABA zapuščajo sklonjenih glav. V 12. krogu jadranskega tekmovanja je bila Igokea od uvodnega sodnikovega meta izrazito boljši nasprotnik in tako Ljubljančanom zadala drugi zaporedni poraz.

Trener Olimpije Gašper Okorn je pred današnjim obračunom svojim igralcem z besedami, da brez dobre igre v obrambi nimajo nikakršnih možnosti za zmago, poslal jasno sporočilo, a ga očitno niso dojeli. Že prvi napad Igokee na tekmi je dal slutiti, da so Ljubljančani podobno kot pred tednom dni na gostovanju v Zadru premehko vstopili v tekmo, saj je Malcolm Lee nemudoma ostal povsem sam na metu za tri točke in zadel. To je gostitelje, ki so bili zaradi slabega položaja na lestvici izredno motivirani, še dodatno napolnilo z energijo, na kar zmaji niso znali odgovoriti. Okorn je moral tako prvo minuto odmora vzeti že v peti minuti, med njo pa igralcem zabičal, naj se zbudijo. Čeprav nasprotnik ni bil razpoložen pri metu za tri točke, je po zgrešenih poizkusih brez težav pobiral skoke v napadu in prihajal do lahkih košev izpod obroča. Pri tem je prednjačil Nikola Jevtović, ki je ob Danilu Šibaliću predstavljal nerešljivo uganko za Olimpijo. »Prosim, odgovorite mi, zakaj ne zapirate in skačete, ko pa grešijo vse od daleč?« je igralce ob drugi minuti odmora spraševal Gašper Okorn, ki je nato v obrambi poskusil še s cono, a tudi s tem ni prinesel spremembe v igro svojega moštva. Njegovi igralci energijsko enostavno niso bili na ravni nasprotnika, ki se je boril za vsako žogo in pogosto do koša prihajal tudi zavoljo večje želje ter tako do polčasa dosegel (pre)visokih 48 točk.

Silovito zabijanje na začetku drugega polčasa Jordana Morgana je nakazalo, da je na parket stopila neka druga Olimpija, a se je hitro izkazalo, da temu ni tako. Če ob vseh omenjenih težavah Ljubljančanov dodamo še to, da so bili povsem raztreseni in nerazpoloženi v napadu, je jasno, da se večer za njih ni mogel končati dobro. Okorn jim je pred začetkom zadnje četrtine ob zaostanku za 20 točk dal vedeti, da je nad njihovo predstavo šokiran, ob tem pa dodal, da gre za povsem drugačno moštvo kot pred tremi dnevi, ko so ugnali Strasbourg. S tem je igralce spodbodel in jih pripravil k malenkostno boljši igri, kaj več od znižanja zaostanka pa s tem ni dosegel. »Naša igra v prvem polčasu je povsem nerazumljiva. Podobno kot pred tednom dni v Zadru igralci niso bili z glavami pri stvari. Zakaj so lahko tri dni pred tem proti Strasbourgu bili, ne vem. To so strašne muke. Poraz prevzemam nase, saj smo bili dobro pripravljeni. Stoodstoten sem bil, da smo sposobni igrati vsaj izenačeno tekmo, če je ne celo dobiti. V gosteh tekme enostavno ne moreš odpreti tako, da nasprotniku dovoliš štiri skoke v napadu in pokloniš tri izgubljene žoge iz katerih v protinapadu dvakrat zabijajo. Jasno je, da se stvari tako ne morejo dobro končati,« je po porazu povedal Gašper Okorn.

Liga ABA, 12. krog: Zadar – Budućnost 78:69 (17:15, 36:26, 54:51, Bostic 20; Gibson 21), danes ob 19. uri: Partizan – MZT, jutri ob 17. uri: FMP – Cedevita, ob 19. uri: Mornar – Crvena zvezda, ponedeljek ob 18. uri: Cibona – Mega Bemax.