Slovenski košarkar je imel tudi zavoljo težav z osebnimi napakami skromen večer, saj je v statistiko vpisal 11 točk, pet skokov in tri asistence. Bolj razpoložen je bil pri že omenjenih zmagah, kjer je prispeval 20 in 19 točk. Ob zadnjem neuspehu se je znova pokazala hiba letošnjega moštva trenerja Erika Spoelstre. Ta na klopi namreč nima vsaj približno zanesljive menjave za Dragića, ko je ta nerazpoložen ali ima težave z osebnimi napakami.

Poleg strahovitega nihanja v formi se je Spoelstra znova znašel v situaciji, ko mu začetno peterko sestavljajo poškodbe. Že nekaj tekem je zaradi bolečin v kolenu odsoten Hassan Whiteside, tekmo s Portlandom je zaradi migrene izpustil Tyler Johnson, prav koleno pa si je v drugi četrtini tekme proti Portlandu poškodoval še Justise Winslow, ki se je nato sicer vrnil na parket.

Ob vseh težavah ima Vročica sicer letos precej boljši prvi del sezone kot lani, ko je imela na polovici le 11 zmag in kar 30 porazov. V tem trenutku so pri 13 zmagah in 14 porazih, s čimer držijo priključek z moštvi, ki bodo glavni konkurenti za uvrstitev v izločilne boje. Če želi uresničiti zastavljeni cilj, bo moral Miami začeti bolje igrati pred domačimi navijači, kjer je izgubil sedem od dosedanjih 12 obračunov. »Zavedamo se, da naše domače predstave niso takšne, kot bi si želeli. To moramo popraviti. Pred našimi navijači moramo zgraditi nekaj posebnega, ob tem pa poskrbeti, da se bo nasprotnik počutil nelagodno, ko bo prihajal k nam v goste,« pravi Erik Spoelstra.

Medtem ko si glavni trener beli glavo s tem, kako dvigniti raven igre moštva in predvsem zmanjšati nihanja, se vodstvo kluba ubada z vprašanjem, kaj storiti na tržnici. Bližajo se namreč dnevi in tedni, ko ta v ligi NBA oživi. Zadnji rok za menjave je 8. februar. Tokrat se Dragićevo ime ne omenja med tistimi, ki bi lahko zapustili moštvo. Drugače je pri Hassanu Whitesidu. Poleti 2016 je 213 centimetrov visoki center z Miamijem podpisal štiriletno pogodbo v višini 100 milijonov dolarjev, od takrat pa ne daje tistega, kar so vodilni pričakovali. Sporen je predvsem njegov odnos do dela in pristop na tekmah, zato se kaj zna dogoditi, da bo predsednik kluba Pat Riley posredoval in v zameno zanj poskušal dobiti kakšnega zvezdnika.