Dončić v prvi četrtini ni igral veliko, prav tako je sedel na klopi dobršen del tretje. Ko pa so nastopili ključni trenutki, je bil na parketu in dosegel nekaj zelo pomembnih košev, vključno s »čudežnim« ob zvoku sirene ob koncu tretje četrtine, ko je na navdušenje soigralcev in navijačev tekmečev koš zadel praktično izpod svojega obroča za 68:52.

Tekmo je končal z metom 3:3 za dve točki, 3:7 za tri točke in 1:3 s prostih metrov ter imel indeks 26, daleč najvišjega na tekmi, a šele svojega osmega sezone. Real, ki je zmagal po treh zaporednih porazih, je zdaj pri šestih zmagah in porazih, Barcelona pa pri štirih zmagah in osmih porazih.

Predstava mladega Slovenca je navdušila številne, med drugim tudi zvezdnika NBA moštva New York Knicks Kristapsa Porzingisa. »Ta fant ne more biti resničen,« je na twitterju zapisal Latvijec, ki se je z Dončićem pomeril na zadnjem evropskem prvenstvu.

Španski mediji poročajo, da se je sinoči v Madridu trlo predstavnikov klubov iz lige NBA. David Pick, ki že vrsto let poklicno spremlja košarkarsko dogajanje po vsem svetu, je zapisal, da so po njegovih podatkih v dvorani bili ogledniki Philadelphie 76-ers, Phoenix Suns, Los Angeles Clippers, Dallas Mavericks, New Orleans Pelicans in Washington Wizards. Njihovo enotno mnenje po tekmi je bilo: »Ta fant ima vse. Je poseben, ne spreglejte ga!«

Posnetek koša ob koncu tretje četrtine preko celega igrišča je hitro obkrožil svet. Luka Dončić ga je na svojih profilih delil šele naslednji dan in v nekaj urah je dosegel visoke številke ogledov. Na facebooku je imel v dveh urah 27.000 ogledov in skoraj 10.000 všečkov, na instagramu je bilo v tem času ogledov preko 75.000 ogledov, na twitterju, kjer je delil objavo Reala Madrida, pa so bile številke še višje.

Že pred tem je presenečenje pripravil Brose Baskets, ki je doma s 67:65 premagal trenutno vodilni Olympiacos. Aleksej Nikolić je za zmagovalce igral 11:21 minute, v tem času pa zbral tri skoke, podajo in ukradeno žogo. Nemci imajo zdaj po šest zmag in porazov in so v sredini lestvice, Grki pa so pri razmerju zmag in porazov 9-3.