Košarkarji s Kalifornije so zaostajali samo na začetku tekme, po polčasu je bilo izenačeno, v drugem delu pa so stvari postavili na svoje mesto in zanesljivo prišli do 23. zmage v sezoni. S 23 zmagami in šestimi porazi zaostajajo za Houstonom v svoji zahodni konferenci in Bostonom na vzhodu.

Najboljši strelec tekme je bil Kevin Durant, dosegel je 36 točk, zelo dobro predstavo pa je pokazal tudi Klay Thompson (25 točk). Aktualni prvaki so tudi tokrat igrali brez ostrostrelca Stephena Curryja, poleg njega pa sta manjkala še Draymond Green in Zaza Pachulia.

Dobre igre še naprej kaže tudi Cleveland z LeBronom Jamesom. Zvezdnik je v tekmi proti Los Angeles Lakers zabeležil že 59. trojni trojček in se na tej lestvici na šestem mestu izenačil z legendarnim igralcem Bostona Larryjem Birdom.

»Ponosen sem, da me primerjajo z Birdom, je eden najboljših igralcev vseh časov. Igral je tudi v trenutkih, ko je bilo videti, da ne more več. Mnogi mladi igralci mislijo, da je bil le strelec, toda bil je veliko več. Bil je podajalec, skakalec, obrambni igralec, znal je prevzeti odgovornost. Zagotovo igralec, ki sem ga občudoval,« je dejal James, ki je v statistiko vpisal 25 točk, 12 skokov in 12 asistenc.

Na tekmi proti jezernikom – Cleveland jo je dobil s 121:112, je imel James dobro pomoč v Kevinu Lovu, ki je prispeval 28 točk. Cavaliers so zabeležili 16. zmago v zadnjih 17 tekmah, pri tem pa so že dvaindvajsetič v nizu presegli mejo 100 doseženih točk.

New York Knicks so šele drugič v sezoni zmagali v gosteh. S 111:104 so premagali Brooklyn. Courtney Lee je za zmago dosegel 27 točk, od tega 18 v drugem polčasu. Detroit je prekinil serijo sedmih zaporednih porazov in s 105:91 je ugnal Atlanto, Minnesota pa je bila s 119:96 boljša od Sacramenta. Odpor gostov je zlomila že v tretji četrtini, predvsem po zaslugi Karla-Anthonyja, ki je tekmo končal s 30 točkami, 14 skoki in petimi asistencami.