Člani Društva športnih novinarjev Slovenije (DŠNS) so na 50. prireditvi za najboljša športnika v iztekajočem se letu izbrali košarkarja Gorana Dragića in alpsko smučarko Ilko Štuhec, ki sta ugnala konkurenco z veliko razliko. Glasovalo je 119 športnih novinarjev, ki so za ekipo leta pričakovano izbrali zlato košarkarsko reprezentanco z minulega evropskega prvenstva.

Goran Dragić je košarkarje v vlogi kapetana popeljal do zgodovinskega podviga. Šele drugič v samostojni državi se je zgodilo, da so novinarji za najboljšega športnika izbrali posameznika iz moštvene panoge. Pred Dragićem je to uspelo hokejistu Anžetu Kopitarju, ko je osvojil šampionski prstan v NHL. Dragićeva zmaga je prepričljiva, saj je v zadnjem desetletju več točk zbral le upokojeni atlet Primož Kozmus. Najbližji zasledovalec košarkarskega asa je bil kolesar Primož Roglič, ki je slavil etapo na francoski pentlji. Med športnicami je na zmagovito stopničko prvič skočila alpska smučarka Ilka Štuhec, ki se je morala zaradi poškodbe odpovedati življenjskemu izzivu na olimpijskih igrah v Pjongčangu, ki se bodo začele čez dva meseca. Glasovanje je bilo napeto predvsem v boju za drugo mesto, ki ga je v fotofinišu osvojila športna plezalka Janja Garnbret. Lanska zmagovalka, judoistka Tina Trstenjak, je bila tretja.

Športni večer v Cankarjevem domu je zaznamovala tudi košarkarska vrsta, ki je tretjič v zgodovini postala ekipa leta. Reprezentant Luka Dončić je prejel kar dva kipca – enega za osvojeno tretje mesto v moški konkurenci, izvršni odbor DŠNS pa mu je namenil še priznanje za najbolj izstopajočo mlado športno osebnost leta.