Petrol Olimpija je v svoji osmi tekmi državnega prvenstva zabeležila peto zmago. V Domžalah je pri motiviranih tekmecih - kar nekaj izmed izmed njih je že nosilo zeleno-beli dres, izgubila le prvo četrtino, potem ko si je priigrala kolikor toliko zanesljivo vodstvo, pa je tega tudi znala zanesljivo nadzorovati.

Ljubljančani so tekmo dobro začeli. V uvodnih minutah so prišli do vodstva 8:2, ki pa je hitro skopnelo, predvsem po zaslugi nekdanjega zmajčka Blaža Mahkovica, ki je bil v prvi četrtini nerešljiva uganka za ljubljansko obrambo, v desetih minutah je dosegel 11 od skupno 26 točk (indeks 32). Prav Mahkovic je bil tisti, ki je Domžalčane popeljal v prvo vodstvo (20:18), po trojki Jureta Močnika so Domžalčani vodili že za pet točk, kar je bilo tudi njihovo najvišje vodstvo na tekmi.

Gostitelji so dobili prvo četrtino, nato pa so kontrolo nad rezultatom prevzeli gosti, ti so vodili vso drugo četrtino, Domžalčanom je še uspelo izenačiti na 36:36, ob koncu polčasa pa je Olimpija s trojko Domna Lorbka in košem Jordana Morgana pobegnila na pet točk. V tretji četrtini je vodstvo povišala na +11, v četrti je vodila tudi z 12 točkami razlike. Domžalčani so se nekajkrat približali na šest točk zaostanka, 33 sekund pred koncem tudi na štiri, a je nato Lorbek zadel prosta meta, z 21 točkami najučinkovitejši ljubljanski igralec Roko Badžim (dosegel je tudi pet trojk v sedmih poskusih) pa je s trojko postavil končni izid.

Domžalčani bodo v 10. krogu prihodnjo nedeljo gostili Rogaško, Ljubljančani pa bodo gostovali pri Iliriji.