Hokejisti Olimpije so v alpski ligi zdrsnili na šesto mesto in se oddaljili od najboljših moštev. Na zadnjih dveh tekmah so pokvarili vtis, saj so na gostovanjih pri Bregenzerwaldu in Feldkirchu skupaj prejeli šest zadetkov. Ljubljančani so še vedno v ugodnem položaju za vstop v končnico, vendar so tudi zasledovalci pokazali zobe.

Najbolj zveneče ime v tivolskem kolektivu je dolgoletni reprezentančni vratar Robert Kristan, ki je v tej sezoni ubranil 93,7 odstotka vseh strelov. Kristan je zavoljo izkušenj eden od vodij moštva, v alpski ligi pa se preizkuša po enoletnem premoru. Kot pravi, je s svojimi predstavami na ledu zadovoljen. »Pozitivno sem presenečen tudi nad odnosom vodstva kluba do igralcev, saj so razmere urejene. Klub deluje v dobro hokejistov, mi pa se lahko osredotočimo zgolj na dogajanje na ledu,« je dejal Robert Kristan. Ob zadnjih porazih ne prižiga alarma, saj pravi, da je bil padec forme pričakovan. »Težko je s šestnajstimi igralci držati konstanto. Zavedamo se svojih kvalitet in se slediti cilju. To je uvrstitev v končnico, pred nami pa je še veliko dela. Verjamem, da imamo dobre možnosti za končni uspeh.«

Kristan je eden od kandidatov za nastop na olimpijskih igrah v Pjongčangu. Zaigral je že na igrah v Sočiju pred slabimi štirimi leti, dobre predstave v alpski ligi in težave Gašperja Krošlja z iskanjem novega kluba pa kažejo, da bi Kristan znova lahko okusil olimpijski čar. V zadnjih dneh spremlja dogajanje v povezavi s suspendirano rusko olimpijsko odpravo zaradi sistemskega dopinga, o čemer ni želel veliko razpravljati. Povedal je le, da »doping v športu ni dovoljen, zato se je tega treba držati«. Kristanovo formo so medtem opazili tudi klubi iz tujine. Za njegove storitve so se zanimali predvsem v severni soseščini in v Skandinaviji, vendar Kristan pravi, da ne razmišlja o selitvi iz Ljubljane. »Če bom prejel konkretno ponudbo, bom razmislil, za zdaj pa zagotovo ostajam v Olimpiji, za katero sem se odločil pred začetkom sezone,« je sklenil Kristan, ki mu pogodba dovoljuje, da ob primerni ponudbi iz tujine zapusti tivolsko garderobo.