Pridružite se, prvi mesec samo 1 eur
Kuharski portret: Igor Jagodic, Restavracija Strelec
Dnevnik.si
  • Slovenija
  • Svet
  • Posel
    • Poslovne novice
    • Zaposlitve in kariera
    • Borzni komentar
    • Trg delnic
    • Trg obveznic
    • Indeksi in svežnji
    • Valute
    • Bitcoin
  • Šport
    • Nogomet
    • Košarka
    • Kolesarstvo
    • Hokej na ledu
    • Rokomet
    • Skoki
    • Tenis
    • Ostali športi
    • Rekreacija
    • Planinstvo
    • Igralec kroga
    • Dnevnikova stava
    • Luka Dončić
  • Kultura
    • Glasba
    • Knjiga
    • Oder
    • Film
    • Vizualna umetnost
    • Arhitektura
    • Oblikovanje
    • Mediji
    • Splošno
    • Iz karantene
  • Magazin
    • Aktualno
    • Znanost in tehnologija
    • Kulinarika
    • Moj dom
    • Svet vozil
    • Prosti čas
    • Estrada
    • Zdravje
    • Slovenci po svetu
  • Kronika
  • Lokalno
    • Ljubljana
    • Štajerska, Koroška in Prekmurje
    • Primorska
    • Gorenjska
    • Osrednja Slovenija
    • Dolenjska in Bela krajina
    • Zasavje in Posavje
  • Mnenja
    • Kolumne
    • Komentarji
    • Pisma bralcev
    • Odprta stran
  • Objektiv
    • Komentarji
    • Intervjuji
  • Nedeljski
  • Gazela
  • Moj dom
    • Notranja oprema
    • Ideje za dom
    • Arhitektura
    • Vrt in okolica
    • Gradnja in prenova
    • Energija
    • Varnost
    • Uporabno
    • Vprašajte strokovnjaka
Kulinarika

Kuharski portret: Igor Jagodic, Restavracija Strelec

»Zelo spoštujem tradicijo, a zmeraj, ko se lotim tradicionalnih jedi, najprej pomislim, kako bi jih ustvaril z modernimi tehnikami priprave in posodobil,« o svoji kuhinji pravi Igor Jagodic, bolj znan kot član zdaj že nekdanjega blejskega kuharskega trojčka mlajše generacije. No, do zdaj se je nakapljalo nekaj dodatnih let, Uroš Štefelin je ostal na Gorenjskem, Bine Volčič in Jagodic pa sta osvojila Ljubljano. Restavracija Strelec, kjer je za prvi nož pred petimi leti prijel danes 41-letni kuharski mojster, je postala ena najbolj vročih gastronomskih točk prestolnice, Kranjčan pa kulinarični kralj ljubljanskega gradu, kjer razvaja tuje in domače goste. Sezonsko, lokalno, ko gre za sestavine, ter z različnimi teksturami in lepimi barvami, ko gre za sestavo krožnikov. Znanja, da se igra s tehnikami, ima dovolj, izkušenj, da je suvereno kreativen, pa tudi. Po šoli za gostinstvo in turizem na Bledu je opravil pripravništvo pri Andreju Goljatu v JGZ Brdo pri Kranju, nato pa, dokler ni prišel v Strelca, kuhal v hotelu Lev v Ljubljani, hotelu Astoria, Grand hotelu Toplice in Vili Bled. Vmes je pilil znanje v michelinkah Alaina Ducassa, Reneja Redzepija in Nilsa Henkela, pri katerih je usvajal francoske tehnike, skandinavsko eleganco in nemško natančnost, nato pa v Strelcu skupaj z etnologom Janezom Bogatajem oblikoval jedilni list, na katerem je moderniziral tradicionalne ljubljanske jedi. Te so z njegovim avtorskim vložkom postale neprepoznavne, prepoznali pa boste Jagodičev podpis, ker v njih menda ni napak. tb

Tina Bernik
6. december 2017 00:00 6. december 2017 0:00
Predviden čas branja: 1 min
Kulinarika
Tina Bernik
6. december 2017 00:00
6. december 2017 0:00
Predviden čas branja: 1 min

NAJNOVEJŠE

    Vse objave
    Kuharski portret: Igor  Jagodic, Restavracija Strelec

    (Foto: Boštjan Tacol)

    kulinarika kuharski portret Restavracija Strelec Igor Jagodic Bine Volčič Andrej Goljat

    Reproduciranje, povzemanje in citiranje vsebin je dovoljeno v skladu z določili uporabe in citiranja vsebin.

    Preberite sorodne prispevke

    Kuharski portret: Ivica Evačić / Restavracija Hotela Marina, Izola: Izolirani Haložan

    Kuharski portret: Ivica Evačić / Restavracija Hotela Marina, Izola: Izolirani Haložan

    29.11.2017

    Ivica Evačić je bil rojen v Halozah, a se je »izoliral« že med obiskovanjem srednje gostinske in turistične šole v Izoli, kjer je tudi ostal in leta...

    Kuharski portret: Tomaž Kavčič / Gostilna Pri Lojzetu, Zemono: Kuharski kralj z dvorca Zemono

    Kuharski portret: Tomaž Kavčič / Gostilna Pri Lojzetu, Zemono: Kuharski kralj z dvorca Zemono

    15.11.2017

    »Ob spoštovanju tradicije razvijamo kreativno inovativno kulinariko z novimi tehnikami, a lokalnimi in sezonskimi produkti. Glede kreativnosti in...

    Kuharski portret: Krištof in Tomaž Bolka / Gostilna Krištof, Predoslje

    Kuharski portret: Krištof in Tomaž Bolka / Gostilna Krištof, Predoslje

    08.11.2017

    Govori se, da so Bolkovi gostinci že stoletja. Po očetovi strani naj bi jih bilo kar sedem, po materini kaki dve in pol, manj daleč pa so časi, ko...

    Kuharski portret: Peter Patajac/Gostilna Ruj, Dol pri Vogljah

    Kuharski portret: Peter Patajac/Gostilna Ruj, Dol pri Vogljah

    25.10.2017

    Potem ko je leta 2002 začel na svojem z Okrepčevalnico na Krasu in vmes skočil v Ljubljano, kjer je odprl tapas bistro TaBar na Ribjem trgu, je...

    Dnevnik.siDružba medijskih vsebin, d.d.
      • DRUŽBA

      • Predstavitev
      • Vodstvo
      • Dosežki
      • Sporočila za javnost
      • OGLAŠEVANJE

      • Spletni oglasi
      • Tiskani oglasi
      • Scena
      • Osmrtnice
      • Mali oglasi
      • EDICIJE

      • Dnevnik
      • Nedeljski dnevnik
      • Razvedrilo
      • Naročanje edicij
      • Digitalni paketi
      • PROJEKTI

      • Gazela
      • Zlata nit
      • POGOJI

      • Naročniški
      • Akcije in nagradne igre
      • Spletno mesto
      • Piškoti
      • Avtorske pravice
      • Volilna kampanja
      • Zasebnost