Pred današnjimi tekmami sta zmagovalca poznana zgolj v skupini H. V njej sta si tako Real Madrid kot Tottenham že zagotovila neulovljivo prednost osmih oziroma enajstih točk pred Borussio Dortmund in Apoelom Nikozijo. A ne glede na to tekmi v omenjeni skupini ne bosta nič manj zanimivi. To še posebej velja za dvoboj predstavnikov iz Španije in Nemčije.

Medtem ko evropskim prvakom iz Madrida ne steče v domačem prvenstvu, se Dortmundčani spopadajo s krizo na dveh frontah. Ob slabih predstavah v nemškem prvenstvu, kjer zasedajo šesto mesto, so razočarali tudi v ligi prvakov. A priložnosti za evropsko pomlad, čeravno v drugorazredni evropski ligi, še niso zapravili. Kljub temu obeti pred sedmim gostovanjem na Santiagu Bernabeu zanje niso najboljši. Na zadnjih desetih evropskih tekmah so namreč zmagali le enkrat, še slabši pa je njihov izkupiček na gostovanjih v Španiji, kjer so proti tamkajšnjim klubom odigrali 13 tekem ter vpisali pet remijev in sedem porazov.

»Želimo pokazati dobro predstavo. Tekma bo za nas velik izziv. Če se želimo rešiti iz brezna, v katero smo padli, bomo morali teči, se boriti, dobiti medsebojne dvoboje in si ustvariti priložnosti za zadetek,« pred tekmo razmišlja nogometaš črno-rumenih Andre Schürrle. V primeru neuspeha bi s soigralci utegnil že kmalu trenirati pod vodstvom novega trenerja.

V taboru Reala se pred tekmo vse vrti okoli prvega zvezdnika Cristiana Ronalda. Medtem ko mu proti španskim ekipam še vedno ne uspe najti poti v mrežo, mu gre za zdaj bistveno bolje v ligi prvakov, kjer je zadel že šestkrat. »Mislim, da si Cristiano zasluži več spoštovanja. Je tako dober, da ko mu ne steče, ljudje govorijo le o tem. A tisti, ki imajo radi Cristiana in Real Madrid, vedo, kaj počne. Še nedavno, lansko leto, je imel izvrstno sezono. Sedaj smo šele na polovici te sezone, pred nami pa je še šest mesecev. To je za Cristiana zelo dolgo obdobje,« je Portugalca vzel v bran trener kraljevega kluba Zinedine Zidane.