Od omenjene četverice bodo drevi stopili na igrišče nogometaši obeh angleških velikanov. V letošnji sezoni še nepremagani Manchester City bo gostil Feyenoord, ki je poleg Benfice in Anderlechta še edina ekipa brez osvojene točke. Nizozemski prvaki iz Rotterdama so na prvi tekmi septembra proti meščanom izgubili z 0:4, obračun na stadionu Etihad pa bo njihovo 17. evropsko gostovanje. Doslej so nanizali 13 porazov, edino zmago pa so dosegli pred tremi leti v ligi Evropa proti Standardu iz Liega.

A četudi si je Manchester City napredovanje že zagotovil, popuščanja bržkone ne gre pričakovati. Tudi zato, ker vodilna ekipa angleškega prvenstva prvega mesta v skupini še nima zagotovljenega. »Res je, da smo že kvalificirani, a nikoli ne veš, kaj prinese žreb osmine finala. Bolje je v skupini končati kot vodilni, saj potem povratno tekmo igraš doma. Liga prvakov je prestižno tekmovanje, zato bomo igrali na zmago,« obljublja trener sinje modrih Pep Guardiola.

Pred bistveno zahtevnejšo nalogo bo danes njihov tekmec v boju za naslov angleškega prvaka Tottenham, ki gostuje pri Borussii Dortmund. V nasprotju z Londončani si Nemci spodrsljaja ne smejo dovoliti, saj bi si v primeru remija ali poraza dokončno zaprli vrata osmine finala, obenem pa so odvisni tudi od druge tekme med Apoelom in Realom. Ni skrivnost, da je Borussia Dortmund v hudi tekmovalni krizi. Petkov poraz proti Stuttgartu je bil že njihov četrti na zadnjih osmih tekmah, neuspeh pa jih je v prvenstvu pahnil na peto mesto. Trener Peter Bosz je v zadnjih dveh tednih na vse načine poskušal predramiti igralce, med drugim tudi z izrekom začasnega suspenza najboljšemu posamezniku Pierru-Emericku Aubameyangu.

»Enostavno moramo iztržiti dober rezultat. Če bodo igralci pokazali enak pristop, kot so ga, preden so prejeli trapast gol proti Stuttgartu, sem prepričan, da nam lahko uspe,« se ne predaja Peter Bosz. Čeprav so njegovi varovanci prvo tekmo na White Hart Lanu izgubili z 1:3, mu upanje vliva tudi pozitivna statistika proti angleškim predstavnikom na domači zelenici. Črno-rumeni so doslej z njimi odigrali 11 tekem in vpisali šest zmag, štiri remije in poraz.

Liga prvakov, 5. krog, skupina E, ob 18. uri: Spartak Moskva – Maribor, ob 20.45: Sevilla – Liverpool, skupina F: Napoli – Šahtar Donjeck, Manchester City – Feyenoord, skupina G, ob 18. uri: Bešiktaš – Porto, ob 20.45: Monaco – Leipzig, skupina H: Borussia Dortmund – Tottenham, Apoel Nikozija – Real Madrid, jutri, skupina A, ob 18. uri: CSKA Moskva – Benfica, ob 20.45: Basel – Manchester United, skupina B: Anderlecht – Bayern München, Paris St. Germain – Celtic, skupina C ob 18. uri: Karabah – Chelsea, Atletico Madrid - AS Roma, skupina D: Sporting – Olympiakos, Juventus – Barcelona.