Občinski funkcionarji so odstopili 2000 kvadratnih metrov površine ljubljanskega Parka Zvezda in Kongresnega trga, kjer se bodo obiskovalci do sredine januarja lahko rekreirali na impozantnem drsališču, poimenovanem Ledena fantazija. Za projektom v sodelovanju s sponzorji stojita nekdanja alpska smučarja Rene Mlekuž in Jure Košir, ki sta novo atrakcijo v soboto odprla v družbi prijateljev in navdušenih mimoidočih. Na prizorišču so poleg ledenih površin iz neznanega razloga predstavili ustanovitev nove lokalne televizije Ljubljana TV, ki sicer še ne obratuje, so pa naznanili, da bodo vsebine ustvarjali nekdanji voditelj oddaje E+ Boštjan Klun, nekdanja sodelavka poptevejevske rubrike o estradi Urška Pirš in nekdanja miss športa, danes pa modna blogerka Ajda Sitar.

Znani so se nekaj dni pozneje sestali na nekoliko toplejšem, v ljubljanskem Kinodvoru, kjer so premierno predstavili dokumentarni film Vsaka dobra zgodba je ljubezenska zgodba, pod katerega se podpisujeta režiserja Marko Ivanišin in Rajko Grlić. Govori o nastajanju znamenite dramske predstave Boris, Milena, Radko upokojenega dramatika Dušana Jovanovića. V njej so se Jovanović, njegova soproga Milena Zupančič in njen nekdanji mož Radko Polič v sodelovanju z Borisom Cavazzo po svoje soočili s svojo preteklostjo oziroma ljubezenskim trikotnikom, v katerem so se v resničnem življenju znašli za časa norih sedemdesetih. Dobro razpoloženi gledališčniki, ki do danes ostajajo dobri prijatelji, so nam v filmu in v pogovoru po predstavi tako predvsem pokazali, da so starejše generacije v primerjavi z mladimi manj obremenjene z usodnostjo ljubezenskih intrig. Milena Zupančič, ki se je pred leti v času zakona s Poličem zaljubila v njegovega dobrega prijatelja Jovanovića, je med drugim poudarila, da nihče od njih ni naredil nič zares slabega in da se imajo vsi po vrsti vsa ta leta v resnici prav lepo.

Štefka Kučan se ne more umiriti, Jasna Kuljaj pozabi pospravljati

Kar zadeva geriatrične odnose, smo v reviji Zvezde nekaj malega izvedeli o nekdanjem prvem paru. Štefka Kučan, ki se je prejšnji teden recimo oglasila na prireditvi Slovenka leta, je menda na splošno zelo aktivna upokojenka, saj se veliko ukvarja z družino, humanitarnimi organizacijami, poleg tega pa dosti bere in rada posluša glasbo. Njen hitri tempo včasih zameji Milan, pravi gospa Kučan, saj bi menda včasih raje videl, da se malo umiri. Podobno temperamentna je voditeljica Jasna Kuljaj, ki je reviji Suzy zaupala, da se ne doživlja kot tipična ženska in to pripisuje »povečanemu moškemu hormonu«. Tako na primer ne razume tistih, ki se jezijo, če moški pozabi na pomembno obletnico. »Videti je, kot da v življenju nimamo početi česa pametnejšega kot težiti moškemu, kdaj se bo spomnil na nas. A to ni res. Pri nas doma sem jaz tista, ki pozabi na obletnice, včasih pozabim tudi kaj pospraviti za seboj,« je priznala Kuljajeva in ob tem menda skomignila z rameni.

O pravih in nepravih ženskih energijah smo se informirali še v posebni astrološki izdaji revije Suzy, v kateri so za osrednjo temo izbrali skupni intervju s Savino Atai in Izo Login. Ataijeva, mojstrica obrazne joge, strokovnjakinja za superživila in s tem povezanimi podjetniškimi aktivnostmi, namreč že nekaj let prijateljuje z najbogatejšo Slovenko Loginovo, znano tudi kot »mamo Talking Toma«. Prijateljici, ki se jima, kot pravijo, med druženjem iskrijo oči, druga drugo učita tehnike manifestiranja, vstopanja zavesti v stanje tetha, mineralih, kristalih in pravi ženski energiji. »Prej sem precej delovala po moško, v to te pripelje posel – cilji, fokus… To ni dobro, to ni ženska energija,« pravi Iza Login, ki je prijateljico Savino medtem naučila bolj strukturiranega pristopa k poslu. Očitno jima zadeve kar uspevajo – podjetnici sta skupaj sodelovali pri organizaciji večdnevnega seminarja o manifestiranju v Rogaški Slatini, za katerega so zainteresirani po redni ceni morali odšteti okoli osemsto evrov.

Marjan Šarec naj pazi na kolke, Jan Plestenjak na splošno počutje

Astrološko usmerjene posebne izdaje tabloidnih revij so vroča roba – pripravili so jo tudi pri konkurenčni Lei, v kateri smo med drugim lahko prebrali astrološko karto kamniškega župana in predsedniškega kandidata Marjana Šarca. Med zanimivejšimi poudarki sta svarilo, naj pri zdravju pazi na kolke in stegna, ter ugotovitev, da je zaradi Jupitra v raku klepetav, se pravi velik prijatelj žensk. Šarčevega političnega tekmeca Boruta Pahorja, ki smo ga pred kratkim še enkrat izvolili na predsedniško funkcijo, so paparaci revije Story medtem ujeli pri trimčkanju po promenadi med Koprom in Izolo, ni pa znano, ali je med rekreacijo morda naletel na Jana Plestenjaka. V okolici živeči glasbenik se, kot poročajo v Suzy, po zdravnikovih navodilih namreč vsak dan redno sprehaja, saj je trpel zaradi izgorelosti, ki te doleti, če 13 let ne greš na dopust.

V reviji Suzy so se v članku z naslovom Slovenska Ivanka Trump medtem posvetili potencialni politični karieri predsednikovega sina Luke Pahorja Pečarja, študenta mednarodnih odnosov. Ocenjujejo, da bo mladi naslednik najverjetneje ustanovil svojo stranko in se ne priključil Socialnim demokratom, saj mu »starejša strankarska garnitura ne bo brezkompromisno odprla vrat do vidnejše funkcije samo zato, ker je Borutov edinec«. Napovedujejo, da bo na politični oder prispel nekje do konca predsednikovega mandata, omenjajo pa še, da sta si z očetom podobna v ljubezni do adrenalina in »dobrem okusu za nežnejši spol«. Svoj okus za ženske je za Suzy opredelil še upokojeni glasbeni urednik Dragan Bulič. Omenja, da med svoje neuresničene načrte prišteva tega, da bi v posteljo odpeljal Melanio Trump, in našteva, kaj si želi od ženske. »Zunanji videz, lepa postava, da dekle ni debelo, da ima urejene in umite lase in da ji ne smrdi iz ust,« je natančen Bulič, a ne omenja, kaj vse od nasprotnega spola pričakujejo dekleta, ki tem merilom ustrezajo.