Predsedniški kandidati so še vedno intenzivno aktivni na terenu: Marjan Šarec se po Sloveniji vozi z avtobusom, Ljudmila Novak s kombijem, predsednik Borut Pahor pa je do nedavnega potoval kar peš. Pohod je zdaj predčasno prekinilo vnetje pokostnice v nogi, o katerem se je razgovoril v videu, objavljenem na njegovem facebook profilu. Zahvalil se je za podporo in povedal, da je »malce žalosten«, pa vendar »je takšno življenje in ne bi rad tvegal vsega«. Predsednik je bil sicer bolje razpoložen v nedeljo, ko se je v spremstvu sina Luke udeležil nogometne tekme proti Škotski v Stožicah. Mahal je s slovensko zastavo in se prijateljsko rokoval s predsednikom vlade Mirom Cerarjem.

Perilo višjega cenovnega razreda za Pahorja, oblačila iz druge roke za Tanjo Žagar

O predsedniku države smo se nekaj novega naučili še v reviji Suzy, kjer so od prodajalke »znane trgovine« izvedeli, kakšne spodnjice kupuje. Najraje ima »svilene boksarice umirjenih tonov iz višjega cenovnega razreda«, pravi anonimna trgovka in dodaja, da so se s sodelavkami večkrat pošalile, kako fino bi bilo, če bi spodnje perilo kdaj tudi pomeril v kabini. Oblačila so revijo vznemirila tudi v primeru Tine Maze, ki se menda zadnje čase pojavlja v sumljivo ohlapnih opravah. Glede na to, da na družabnih omrežjih ob tem objavlja motivacijske citate na temo svobode, to po njihovem lahko pomeni samo eno, saj »namiguje na brezmejno srečo, ki jo običajno zaznamo pri bodočih mamicah«. Pri Suzy še svetujejo, naj nekdanja smučarka nikar ne sledi nespametnim potezam Tanje Žagar, ki je v zgodnji nosečnosti obiskovala slovensko ginekološko kliniko in s tem po nepotrebnem vznemirjala javnost. Glede na to, da ima Tina Maze rada Italijana, bi se po mnenju Suzy na preglede lahko vozila čez mejo, modra »celo na Hrvaško«. Revije seveda niso pozabile na redni popis nosečniškega stanja Tanje Žagar, ki zadnje tedne kupuje otroško opremo. Pri oblačilih za otroka ne bo trošila po nepotrebnem, je povedala reviji Zvezde, saj je od prijateljic dobila dovolj rabljenih kosov. Pevka se zadnje dni sicer zadržuje doma, kjer pospravlja oziroma, kot ugotavljajo v Suzy, gnezdi, saj je na družabnem omrežju objavila fotografijo, na kateri v rokah drži metlo. V skladu z rednim postopkom so v revijah tudi tokrat premišljevali, če bo na dan poroda morda končno razkrila ime očeta svojega otroka.

Heleno Blagne čakali zaman

Kot se zdi, da se seznanjamo že zadnjih nekaj let, se je iz javnega življenja ustvarjalnemu procesu navkljub poslovil Jan Plestenjak. Dobro obveščeni viri so reviji Nova tokrat namignili, da si bo Plestenjak v tem času pustil dolgo brado, saj ga tako ljudje na cesti ne bodo prepoznali. O uspešnosti takšne kamuflaže pri reviji sicer dvomijo z malce nenavadnim argumentom. Zdi se jim, da bo zadevo težko izpeljal »glede na njegovo visoko postavo«. Javnosti se je medtem uspešno izognila Helena Blagne, ki se ni udeležila zadnje ločitvene razprave o delitvi premoženja na sodišču, saj je odšla na snemanje v Beograd. Mediji so bili razočarani, saj je na junijski obravnavi vendarle osupila z oprijeto črno obleko, salonarji in črnim klobukom, pišejo v reviji Story. Fotografi so »nestrpno pričakovali njen prihod, a zaman«, so se še namenoma pošalili na račun nekdanjega priimka.

Ob ločitvah so se v reviji Story razpisali tudi o porokah. Na štirih straneh smo v besedi in fotografiji tako izvedeli vse o svatbi modne kreatorke in voditeljice Lota Jerneje P. Zhembrovsky in Damjana Musiča, direktorja kazinoja in hotela Kongo. Voditeljica je povedala, da jo je soprog zaprosil na Karibih, da se je obred odvil v preddverju Žičke kartuzije, da se je na poroki petkrat preoblekla in da so namesto poročne koračnice na harmoniko igrali naslovno skladbo iz filma Boter. Peli sta tudi Nuša Derenda in Rebeka Dremelj, ki se po pisanju Suzy zadnje čase uveljavlja na področju parfumskih dišav. Izdala je že parfume za ženske in otroke, zdaj pa je pod okrilje vzela še glasbenega kolega Wernerja. Dobro pogodbo je medtem sklenil tudi slovenski modni oblikovalec Peter Movrin, ki so ga vzeli v službo pri britanski modni znamki Alexander McQueen. Najbrž sta oba odstranila blokado za uspeh, kot pogosto svetuje najbogatejša Slovenka Iza Login, ki po poročanju Suzy na Cipru trenutno gosti gurujko obrazne joge in poznavalko superživil Savino Atai, s katero skupaj pripravljata dogodek v Rogaški Slatini. Tam se bodo udeleženci lahko naučili, kako manifestirati uspeh oziroma »postati režiser svojega življenja«.