Zmaga slovenskih košarkarjev na evropskem prvenstvu je odmevala tudi v rumenem tisku. V reviji Zvezde so na primer ugotovili, da je dekle Luke Dončića Anamarija »pripomogla k zmagi«, čeprav si je med tekmami »dala veliko opravka s prenosnim telefonom«. Se je pa »vsakokrat, ko se ji je približala kamera, sladko nasmehnila«. Izvedeli smo, da Goran Dragić kosilo je ob 12.15, nato počiva, novinarje revije Suzy pa je zabavala višinska razlika med športno novinarko Sanjo Modrić in srbskim košarkarjem Bobanom Marjanovićem, ki meri kar 222 centimetrov in v družbi katerega je Sanja Modrić »videti kot palčica«.

Dobili smo tudi intervju z novo miss Slovenije Majo Zupan, ki je za revijo Lady povedala, da je na izzivu za finalistke izbora pripravila Presleyjevo torto, ki je njena najljubša sladica; sestavljena je »iz banan, čokolade, arašidovega masla in vaniljevega pudinga. Zame daleč najboljša kombinacija, čeprav ne najbolj zdrava«, čemur lahko laično rečemo tudi sabotaža pred finalnim nastopom v kopalkah.

Melania Trump ni želela sprejeti Salome

Po New Yorku sta te dni paradirala tekmovalec v šovu Kmetija Miha Kavčič in Salome, ki sta se udeležila konference kraljic preobleke, ki jo organizira RuPaul, med obiskom mesta pa sta si ogledala še spomenik žrtvam 11. septembra in Trumpovo stolpnico. V Suzy so zapisali, da naj bi Salome pred stolpnico na vse grlo klicala Melanio, rekoč, da ji je prinesla potico, a Melanie ponudba ni premamila. Morda je bilo krivo to, da ne živi več v New Yorku.

Salome se je v New Yorku seznanila tudi »z drugo platjo kovanca«, saj je srečala veliko revežev in brezdomcev. »Ob nosečnici, ki ni imela strehe nad glavo, se mi je stisnilo srce, to kruto spoznanje bi morali vsi izkusiti, da bi znali ceniti vsako malenkost,« je povedala Salome, ki je v istem odstavku dodala, da si je tisti dan privoščila »najboljši šoping v svojih 48 letih«. Kupila si je čevlje, ki so jo stali »skoraj toliko kot mesečna najemnina, vendar sem pošteno garala zanje«, je povedala.

Odmor, počitek ali slovo Jana Plestenjaka

Med naslovi, katerih tragika se ne ujema z dejansko vsebino članka, smo ta teden zasledili še prispevek o karieri Jana Plestenjaka. Čeprav se je naslov glasil »Kaj bo počel, ko ga ne bo?!«, je Plestenjak v članku napovedal, da se bo po veliki poslovilni zabavi na Obali lotil novega albuma, projekta s Ferijem Lainščkom, in morda še nastopa v Stožicah. O kakšnem slovesu govori Plestenjak, tako ni zares jasno, bolj kaže, da gre za običajen pojav, ko glasbenik med snemanjem albuma manj nastopa.

Plestenjak tako februarja ne bo nastopil v Cankarjevem domu, kar bo »velik udarec za številne oboževalke«, so zapisali v Suzy, bo pa vmes imel več časa za ljubezen, »za katero večina zmotno razmišlja, da zanjo potrebujejo čas. S tem se ji dela največja krivica, kajti če je ljubezen prava, si ga sama vzame. Zdaj ga bom imel na pretek in moja vrata so na stežaj odprta,« naj bi »romantično privil« Plestenjak, ki naj bi s tem potolažil svoje oboževalke, da ne bo konec sveta, če ga do konca naslednjega leta ne bo. »Boste pa kakšne paparace poslali, da me ujamejo (smeh),« je med poslavljanjem še povedal za Suzy. Kako bo zdržal brez pozornosti, ne vemo, saj so v reviji Zvezde objavili fotografijo Jana s sončnicami, ki jo je objavil na instagramu, ob tem pa zapisal, da ga sončnice, ki so obrnjene stran od njega, »ne šmerglajo«.

Pahor prej kotalkal kot govoril, redkobeseden tudi Šarec

Ker na kotalkah v mladinski seriji Jaz sem Luna navdušuje mlada igralka Karol Sevilla, so pri reviji Suzy pogledali, kdo od znanih Slovencev še kotalka. Našli so Taro Zupančič, Rosvito Pesek, ki je bila med prvimi na vasi, ki je imela kotalke, in pa seveda predsednika republike Boruta Pahorja, ki je bil »pri štirih letih že izvrsten kotalkar, govoril pa še vedno ni«. Ko je leta 2015 kotalkal v čast Luciji Mlinarič, svetovni kotalkarski šampionki, naj bi pred tem kar pet ur kotalkal v predsedniški palači in vadil.

Bolj redkobeseden je tudi Pahorjev glavni izzivalec Marjan Šarec, ki se je tokrat z odgovori na ista vprašanja v reviji Obrazi soočil z Ljudmilo Novak. Za konec so ju vprašali, kaj je Sloveniji prineslo dejstvo, da imamo v Beli hiši prvo damo Melanio Trump. Medtem ko je Ljudmila Novak ocenila, da je to prineslo Sloveniji večjo prepoznavnost in s tem možnosti za ustvarjanje novih priložnosti v turizmu, je Šarec odgovoril: »Samo po sebi ne veliko.«

Aljoša Bagola reciklažni težak

Da so znani tudi okoljsko ozaveščeni, so nas obvestili v reviji Zvezde, kjer smo lahko prebrali, da je oglaševalec Aljoša Bagola »reciklažni težak«, saj naj bi svojo partnerico Ivo Krajnc in hčer Sofio ves čas opominjal, v kateri koš gre kaj. »Po mojem bi me včasih najraje v kakšen koš strpali tudi sami,« je verjetno pravilno detektiral prevladujoči sentiment.

Hrvatićev čudež na lasišču

Še ena nerazburljiva novica iz sveta starejših premožnih moških se je znašla na straneh Nove, kjer so ugotovili, da je pričeska poslovneža Rajka Hrvatića postala »bujna«. Ko so ga poklicali, jim je odgovoril: »Tako lepo mi je, da so začeli lasje rasti od veselja.«