Zmagovalec 14 tekmovanj za lovoriko major se je znašal na sodišču na Floridi zaradi obtožb glede vožnje pod vplivom nedovoljenih substanc. A se je 41-letnik zvezdnik golfa pogodil z državnim tožilstvom, tako da ne bo šel v zapor, če v enem letu ne bo prekršil pogojne kazni. V zameno so mu naložili plačilo globe v višini 250 ameriških dolarjev, opraviti bo moral tudi 50 ur družbeno koristnega dela in se udeležiti tečaja varne vožnje oziroma srečanja z žrtvami voznikov, ki so povzročili nesreče ob vožnji pod vplivom različnih sredstev.

V poročilu so policisti zapisali, da je Woods sedel v prižganem vozilu na desnem pasu cestišča. Policist je pristopil k vozilu in ga zbudil, golfist pa je odgovarjal zelo počasi in nerazločno. Woods naj bi sprva policistu dejal, da se vrača iz Los Angelesa, kjer naj bi igral golf. Policija je še zapisala, da je imel težave pri hitrem testu psihofizičnih sposobnosti. Tako na primer ni mogel stati na eni nogi, niti ni mogel samostojno hoditi. Vendar pa alkotest ni pokazal alkohola v krvi.

Woodsove težave s hrbtom in tekmovalno formo

Policija ga je kljub temu ovadila, da je vozil pod vplivom alkohola oziroma opojnih substanc. Sam je sicer ves čas trdil, da je šlo za nepričakovano reakcijo na predpisana zdravila. Izsledki toksikološkega poročila kažejo, da je imel Woods v krvi sledi močnega zdravila proti bolečinam hydromorphone, zdravila proti tesnobi alprazolam (Xanax), zdravila proti nespečnosti zolpidem (Ambien) in sledi droge kanabis oziroma THC.

Woods je ob aretaciji dejal, da je zdravila vzel zaradi bolečin v hrbtu. Od leta 2014 je prestal štiri operacije, nazadnje aprila, zadnjič je na tekmovanju palico vihtel januarja letos v Dubaju, ko je odstopil zaradi bolečin v hrbtu. Od njegove zadnje zmage so minila že štiri leta. V skladu z dogovorom s tožilstvom bo Woods v času enoletne pogojne obsodbe podvržen občasnim testom za prisotnost drog in alkohola, prav tako se bo moral vključiti v terapijo oziroma svetovalni program proti odvisnostim.